Strømpebukser strikket på strikkemaskin


IMG_1991Strikkemaskin kan være litt «tricky» noen ganger. Nå man er i gang med noe, går det i en fei, men hvis det er lenge siden sist man har gjort noe, tar det en evighet. Ta for eksempel noe så enkelt som å strikke en vrangbord. Jeg strikket vrangbord på en vott forrige uke, og da var det en stund siden sist jeg hadde strikket vrangbord. Jeg gjorde feil om igjen og om igjen. En vott som vanligvis bare tar en halvtime å strikke, tok plutselig godt over halvannen time.

Nå skal ikke jeg komme her å påstå at alle som strikker på strikkemaskin har det slik, men jeg har det i hvert fall slik. Kanskje jeg husker eksepsjonelt dårlig og må ha ting inn med teskje, jeg vet ikke… Uansett har jeg funnet ut at det kan være greit å lage flere utgaver av ting når jeg først er i gang, på grunn av at det er så kjapt å lage flere like ting når man først har fått «dreisen» på det. Derfor hadde det seg slik at da jeg hadde strikket strømpebuksen til barselgaven jeg blogget om på fredag, strikket jeg like gjerne et par strømpebukser til 🙂

Strømpebuksene strikket jeg etter oppskriften jeg linket til i forrige innlegg (Galleri Kranmajola), og også denne gangen strikket jeg størrelse 0-6 mnd. Garnet jeg brukte var «Bjørk» fra Viking garn. Dette består av 90% bomull og 10 % merino ull. Kjempedeilig garn, og i nydelige farger. Jeg valgte svart og lilla, og strikket i vei med striper.

IMG_1955Siden strømpebuksen i Mini Alpakka ble litt stor til en nyfødt, regnet jeg med at jeg kunne bruke samme oppskrift med Bjørk, og at de ville passe tvillingene mine som er 1 år, helt perfekt. Og det gjorde de! Til og med er det muligheter for å vokse litt i dem!

Strømpebuksene er strikket på SK280 med spenning 8.1

Teknikker brukt på strømpebuksen:

  • Jeg la opp og strikket løpegangen til strømpebuksen på denne måten (bortsett fra hullkanten)
  • Jeg sydde sammen over tåen på denne måten
  • IMG_1931Jeg kunne ha sydd sammen kjolen og strømpebuksen i sidene på denne måten, men det gjorde jeg ikke, fordi jeg brukte en Hague Linker monteringsmaskin :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.