Genser i Mini Alpakka fra boken «Stilfull strikk»


stilfulldesign1You will find a translate button on the right side of the web page. There is aslo a short English version of the text at the bottom of this blog post.

Som jeg har nevnt flere ganger tidligere, har jeg på gang et prosjekt der jeg skal oppdatere garderoben min. Med hjemmesydde klær. I dag har jeg gitt et navn på prosjektet: DIY garderobe. Jeg har også laget en kategori som heter DIY garderobe (kan finnes i stikkordskyen til høyre), og her vil alle plagg som jeg syr/strikker til meg selv bli lett å finne.

For et par uker siden bestemte jeg meg helt plutselig for å dra på bokshopping. Jeg fant ut at det var fryktelig lenge siden jeg hadde kjøpt meg en ny bok med strikkeoppskrifter, faktisk var det helt siden i 2011, da jeg gikk gravid med min første datter. Den gangen kjøpte jeg «Myk start» av May B. Langhelle, og jeg har vært veldig fornøyd med den – men nå var det likevel på tide med noe nytt.

Jeg gikk ut fra flere bokhandler uten å ha kjøpt noe, for jeg var ikke interessert i å kjøpe hva som helst. Jeg ville ha en bok som motiverte og inspirerte meg såpass at jeg hadde lyst til å løpe hjem og hive meg over strikkepinnene. Ja, kanskje jeg ønsker litt vel mye av en vanlig strikkebok, men likevel er det slik jeg er 🙂 Etter å ha besøkt den tredje bokbutikken kom jeg ut med boken «Stilfull strikk» av Lene Holme Samsøe. Her var det mange lekre modeller på gensere og jakker jeg hadde lyst til å strikke til meg selv. Og det passet jo helt perfekt til mitt DIY-prosjekt!

Denne genseren var mitt første plagg fra denne boken. Genseren er strikket i Mini Alpakka fra Sandnes garn. Vrangbordene og den øverste delen med raglandfelling har jeg strikket for hånd. Glattstrikken nederst på forstykket/bakstykket og på armene har jeg strikket på strikkemaskin (LK150). Dette er første gang jeg kombinerer håndstrikk/strikkemaskin på denne måten, og det gjør jeg helt klart igjen! Det fungerte helt utmerket, og det er umulig å se forskjell på overgangen fra maskinstrikk til håndstrikk.

Fornøyd? Jepp! 🙂

English translation

This year I have started a new project: a DIY-project. I will try to make my own collection of clothes, by knitting and sewing. I hate shopping, so this is a great alternative for me. I’ve made a category called DIY garderobe, here you will find all the things I’ve made for my selv. Maybe you feel inspired to do the same yourself?

This sweater is knitted from this book, and it is both knitted by hand and with a knitting machine. I have used my Silver Reed LK150 for the easy knit on the front and back side, and the bottom of the arms. The rest is knitted by hand. This is the first time for me to combine hand knitting and machine knitting on the same sweater, and it will most definitely not be my last. It worked perfectly, and it is impossible to see where the machine knitting ends and the hand knitting starts. 

Happy? Oh, yes 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.