New Boheme tunika fra Ottobre 5/14 2


IMG_1667Jeg avskyr å shoppe. Spesielt klær. Hvis jeg har bestemt meg for å kjøpe noe til meg selv og går inn i en butikk, får jeg en enorm trang til å snu etter å ha gått 20 meter inn i lokalet. Og da overdriver jeg ikke en gang – slik er det. Virkelig! Og det resulterer selvfølgelig i at garderoben min ikke akkurat inneholder så mange nye og moderne klær. Det er sikkert flere klær som er over 10 år, enn det er klær som er under 10 måneder. Huff… Jeg gremmes bare av tanken.

Så da er vi tilbake til min plan om å oppdatere garderoben min – med å sy klær til meg selv.

Jeg begynte på denne tunikaen for mange måneder siden. Optimistisk klippet jeg ut delene i stoffet jeg hadde valgt, men viste seg at det ikke skulle bli så lett få det ferdig som jeg hadde trodd. Først innså jeg at jeg hadde for lite av det stoffet jeg hadde valgt. Da måtte jeg finne frem et annet stoff for å få nok, og derfor ble det svarte armer. Det var ikke planlagt…

Når alle delene var ferdig klippet, var jeg klar til å sy. Men først måtte jeg tolke syanvisningene i bladet. På svensk. Jeg skjønte ingenting…

Til slutt gav jeg opp hele prosjektet og begynte på andre mer gøyale prosjekter.

Da jeg kom hjem fra juleferie fant jeg ut at jeg skulle gjøre et nytt forsøk på å få tunikaen ferdig. Anvisningene ble tolket nok en gang, og bit for bit falt brikkene på plass. Og tunikaen ble til slutt ferdig! Hurra!

Mønsteret er hentet fra Ottobre 5/14 – men modellen er endret noe. Jeg syntes tunikaen ble for lang, så jeg sydde den opp ca 10 cm. I tillegg la jeg inn strikk nederst på tunikaen, slik at den fikk en fasong som kledde meg litt bedre.

Da jeg begynte med dette prosjektet bestemte jeg meg for en ting: Når jeg var ferdig med tunikaen, skulle jeg «feire» min nye garderobe med nye sko. Det var ikke mange dagene etter jeg var ferdig før jeg – med genseren på, selvsagt – dro på Kvadrat for å kjøpe nye sko.

Så her er jeg, altså. Oppstilt foran kameraet med hjemmesydd tunika og nye sko.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “New Boheme tunika fra Ottobre 5/14