Poncho i Mandarin Petit


IMG_9555Som jeg tidligere har nevnt, holder jeg ofte på med mange håndarbeidsprosjekt på en gang. Fordelen med dette er at når man går lei av det ene prosjektet, for eksempel en strikket genser, så kan man gå over på et annet prosjekt, som for eksempel heklet duk. Ved å variere det man driver med, holder iallfall jeg ut lengre. Men det er en bakdel med dette også. Og det er at det tar ofte lang tid før ting blir ferdig..

Jeg har ofte brukt ferier som en måte å gjøre noe med dette. Tar du med bare et prosjekt når du drar hjemmefra har du ikke noe annet å drive på med enn akkurat dette prosjektet, da blir det jo ferdig i en fei 🙂

Nå er jeg på sommerferie, og jeg har tatt med meg følgende: garn til en Mariusvest som jeg ikke hadde begynt på og to halvferdige ponchoer. Jeg trodde jeg hadde håndarbeid i en halv evighet, men dengang ei. Jeg har nå fullført to av tre prosjekter, og har ennå en måned igjen med ferie! Men jeg skal ikke mangle arbeid fremover. Har et og annet som kom i posten for en ukes tid siden, som nok skal okkupere meg resten av ferien 🙂

Jeg har lenge ønsket meg en poncho i bomull. Dette er fordi jeg ammer tvillinger, og liker å dekke meg til når jeg ammer blant folk. Jeg føler det blir litt vel mye bar hud når man dobbeltammer. Men å amme i en ullponcho i denne sommervarmen er ganske heftig.. Og å få tak i poncho i bomull er sikkert ikke enkelt – ikke det at jeg har prøvd, for jeg ville heller strikke 🙂

Denne gangen falt jeg pladask for et mønster på www.garnstudio.no. Personlig liker jeg ikke oppskriftene herfra spesielt godt, og denne gangen var intet unntak. Det tar litt tid før man «kommer inn» i oppskriftene, og jeg må gjerne lese det mange ganger før jeg forstår hvordan jeg skal gjøre det – og det blir ofte mye feil.. Det er mulig det er jeg som er dum, men det er nå en gang slik.

Og ja, jeg er nok litt preget av å være tvillingmamma. For når jeg satte i gang med å strikke, fant jeg jammen ut at jeg skulle strikke en til i samme slengen. Så nå er jeg ferdig med den ene ponchoen, men har en halvstrikket poncho til i håndarbeidsvesken ved siden av meg. Men ponchoen ble flott, så det gjør ingenting om jeg har to! 🙂

IMG_9567Ponchoen strikket jeg i Mandarin Petit og pinne nummer 3,5 (vrangbord brukte jeg 3). Mandarin Petit er et garn som jeg virkelig har lagt min elsk på! Nydelig og luftig, det ferdige resultatet faller utrolig bra, litt tungt og lukseriøst, på en måte.

Helt til slutt vil jeg anbefale alle sommer- og strikkeglade mennesker til å kjøpe seg en solhatt. Jeg kjøpte meg en for en måneds tid siden, og jeg er blitt utrolig glad i den. For det første gir den utrolig god «ly» for den sterke sola, det er som å ha med seg sin egen skygge. For det andre slipper man alt som heter solbriller og mysing. Rett og slett helt fantastisk! 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.