Nupereller til bunad


Etter at svigermor hadde studert bildene våre fra 17. mai, var beskjeden klar. «Ta med bunadene i sommer, så jeg får sydd de om». Som de vokser, disse små..

Vi er så heldige at vi har en mor/bestemor/svigermor som har sydd bunadene til alle tre. Alle fire, faktisk. For bunaden til min mann er det også svigermor som har sydd. En flink og kreativ dame, det der!

En dag mens vi var på sommerferie, kom svigermor bort til meg og viste meg en remse med nupereller hun ville ha på skjorteermet og i kragen. Men hun hadde ikke nok til to skjorter. Kunne jeg slå litt nupereller, slik at hun hadde nok?

Selvfølgelig kunne jeg det!

Jeg har slått en del nupereller før, men det er et krevende arbeid, og det tar lang tid. Derfor er det flere år siden jeg har hatt en «shuttle» (med mangel av det norske ordet) i hendene. Litt rusten var jeg, men det tok ikke så veldig lang tid før jeg hadde teknikken på plass.

Jeg ble ikke ferdig i ferien. Jeg tok med meg arbeidet hjem og sendte det i posten til svigermor da jeg var ferdig. I retur noen uker senere fikk jeg to nye svigermor-sydde bunadskjorter med mine egne nuperellekanter.

For ikke lenge siden hadde alle fem bunadene sine på seg, da vi feiret dåpen til nevøen min. Her er det min mor som har tatt bilder for meg, siden jeg selv hadde lagt igjen kamerat mitt hjemme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.