«Regnbueluer» og påskeferie


Olivia fylte fem år i november. Før bursdagen spurte jeg henne hva hun ønsket seg, og da var det  regnbuelue som stod øverst på ønskelisten. I november var jeg fremdeles passe overveldet over 100 % jobb, og jeg orket ikke en gang tanken på å lage en regnbuelue til henne.

Aller best er det å la slike ting ligge der å ulme. Plutselig en dag dukker det opp både inspirasjon og idéer i massevis, og da er man i gang før man vet ordet av det.

Slik var det i påska. Vi hadde ankommet mine svigerforeldre og avlastningen på barnepass var merkbar umiddelbart. Det tok ikke lang tid før jeg hentet frem feriestrikkemaskinen,  en gammel Passap Automatic som jeg kjøpte for et års tid siden. Olivia fikk være med på den lokale garnbutikken, som i dette tilfelle var Hundorp sin lokale prix-butikk. Vi kom ut fra butikken med garnet Nordlys fra Viking garn, med farger som Olivia hadde bestemt.

I en fei var jeg i gang, og i en fei ble jeg ferdig. Etter noen dager var luene klare til bruk, og ungene elsket de fra første stund. Spesielt Amelia og Olivia.

Luene er strikket med bomull innerst, fordi Olivia så ofte klør når hun bruker luer. Jeg har brodert navnene på luene med maskesting, og oppskrift på sommerfuglene har jeg funnet her. Jeg bare digget de 3D-aktige sommerfuglene som nærmest flyr av lua – disse skal jeg definitivt bruke igjen senere!

Når vi kom hjem fra påskeferien var jo luene ubrukelige. Ikke fordi de var oppbrukt, men fordi våren faktisk allerede har sin virkning. Luene er for varme, og disse pannebåndene er i stede tatt flittig i bruk.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.