Trippel pannebånd på strikkemaskin 2


pannebnd_rosa_alle1Som denne bloggen enkelt kan avsløre, er jeg glad i å strikke på strikkemaskinene mine (ja, i flertall). Disse relativt store maskinene må jo stå en plass, og mine er henvist til kjelleren. Det har i lang tid fungert veldig greit, men ikke nå lengre. Når jeg har såpass lite tid til overs som jeg har nå, så må strikkemaskinene være lettere tilgjengelig for at jeg skal få brukt dem.

Derfor har jeg tatt tak og gjort noe som jeg har tenkt på i lang tid: jeg har plassert en av strikkemaskinene på soverommet! Lett tilgjengelig for meg, og i umiddelbar nærhet til barnas soverom som er fulle av leker. Da kan jeg si: «skal vi gå opp så dere kan leke litt på rommene deres?». Ungene blir glade og sier «JA!», de springer på rommene sine for å leke, vel vitende om at jeg er vegg i vegg på mitt eget soverom. Jeg får strikket litt, og gubben får nyte stua i stillhet en stakket stund. Alle er fornøyde 🙂

Jeg kan ikke påstå at jeg har strikket MYE på strikkemaskinen den siste tiden, til tross for dens plassering. Men LITT har det blitt, og litt er jo som kjent bedre enn ingenting. Dessuten gir faktisk litt arbeid også resultater: nå har jeg endelig blitt ferdig med nye pannebånd til jentene mine.

pannebnd_rosa_alle

Pannebåndene er strikket i garnet Mini Duett kombinert med en tynn kasjmirtråd – en kombinasjon som i teorien skal være helt kløfri. Men etter at Olivia fikk prøvekjørt pannebåndet sitt ute på tur, viste det seg at hun likevel synes at det klødde litt. Om det er viljen hun hadde vondt i, eller om det faktisk klødde vet jeg ikke, men jeg valgte uansett å gjøre noe med det. Jeg klippet en tynn bomullsbuff i fire deler, for deretter å sy disse en del hver fast på innsiden av de tre pannebåndene. Jeg tror jeg brukte mer tid på å sy fòret på plass enn å strikke selve pannebåndet. Men det er en helt annen sak.. 😉

pannebnd_rosa_amanda

pannebnd_rosa_amelia

pannebnd_rosa_olivia

Det gleder meg at jeg endelig har fått tatt i bruk strikkemaskinen igjen. Endelig har jeg fått fingeren ut og er i gang med å installere DesignaKnit på min nye PC – kanskje det blir drift i min fantastiske Silver Reed SK830 snart. Vi får se. Enn så lenge har jeg flere planer for min robuste og lojale LK150 🙂

Pannebåndene er strikket på en Silver Reed LK150, med garnet Mini Duett og en tynn kasjmirtråd. På tvillingene sitt pannebånd har jeg nålefiltet navnet på som pynt, og på Olivia sitt har jeg strikket en i-cord og festet den på toppen som pynt. På innsiden av pannebåndene har jeg sydd inn en del av en Stormberg-buff for å gjøre de litt mer solide i kamp mot vind og kulde, pluss at jeg ville gjøre de 100% kløfrie. Buffen er sydd på plass for hånd.

pannebnd_rosa_inni


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Trippel pannebånd på strikkemaskin

  • Kerist Wood

    They are simply wonderful – you clever girl! They suit the girls perfectly! I agree, I just love my little LK140, to which I have attached the bed of a LK150, so that I now have a very long bed to make large pieces of knitted fabric. You are lucky to have a husband who would agree to have one of your machines in your bedroom – wow! I’m so glad to see you have found the time to do a little knitting in your limited spare time – knitting on the machine is so therapeutic for the user and most fortunate for the recipient who gets a beautifully knitted item – so it’s a win/win situation.

    • Ingunn Innleggsforfatter

      Thank you for your comments! I really appreciate them! Yes, knitting on the machine is like therapy for the mind. And I am very glad that I have found time (and space) for it again. I actually feel a touch more happy with some machine knitting in my life 🙂