Luer fra boken Klompelompe


IMG_3573For en stund siden hadde jeg meg en snarvisitt innom Nancys Strikkestove i Sandnes Sentrum. Dette er en sjarmerende liten garnbutikk med et godt utvalg for alle garnavhengige. I tillegg har denne butikken den beste servicen jeg vet om! Nancy møter deg med et like stort smil hver gang du er innom, og hun småprater ofte med kundene sine.

Eneste bakdel med denne butikken er den trange døra. Jeg vet at det går an å få tvillingvognen inn, men det er på håret. Jeg må lirke og styre litt for å få det til. Så på vei ut av døra etter jeg hadde handlet, mens jeg prøvde å lirke vognen ut av døren uten å ødelegge noe, hørte jeg Nancy snakke med en annen kunde. Denne kunden sa: «Har du hørt om boken Klompelompe? Det er den mest fantastiske boken jeg vet om!». Denne setningen ble værende i hodet mitt, og på vei hjem måtte jeg frem med telefonen og google den rare tittelen «Klompelompe». Jeg fant flere lovprisninger om boken og masse fine bilder av strikkede ting som ble laget etter oppskrifter herfra.

Men boken ble til slutt glemt og andre strikkeprosjekter ble prioritert. Plutselig, på en tur til Vennesla med eldstejenta mi, fant jeg ut at jeg hadde for lite garn og strikkeprosjekter for helgen. Panisk som jeg ble bare av tanken, bar det rett på garnhandel. På disken i en garnbutikk midt i Vennesla sentrum lå det en bok som nærmest skreik til meg: «KJØP MEG!». Tittelen var selvsagt «Klompelompe». Endelig fikk jeg muligheten til å bla i boken, og jeg falt pladask umiddelbart. Jeg rasket med meg boken og noen nøster med «Merinoull» fra Sandnes Garn, og gledet meg som en unge til å ta fatt på nye prosjekter fra en ny bok.

Livet mitt er innmari travelt for tiden, og spesielt mye strikking har det dessverre ikke blitt den siste tiden. Men et par luer til tvillingene fra klompelompeboka har det blitt. Luene er pyntet med en heklet blomst som pynter opp luen til andre dimensjoner! Oppskrift på denne finnes også i boka.

For de ansatte i barnehagen sin skyld har jeg brodert inn navnene deres på lua. Jeg hører stadig vekk fra de som jobber i samme barnehage, men i andre avdelinger, at de ikke ser forskjell på barna. Ennå verre blir det vel med vinterdesser og luer på. Derfor navnene – håper de setter pris på det 🙂

Klompelompeboken liker jeg kjempegodt, og flere prosjekter kommer helt garantert herfra senere.

Mer om boken kan du lese her. Luene er strikket i Merinoull fra Sandnes Garn.

IMG_3535

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.