Oppskrifter,  Silver Reed SK280,  Strikkemaskin,  Votter/Vanter

Notevanter på strikkemaskin

Som tidligere blogginnlegg har nevnt, har jeg den siste tiden jobbet med å lage oppskrift på notevanter for strikkemaskin. Det er første gang jeg har laget et hullkort selv og strikket noe av det, men det har gått overraskende greit! Det er utrolig morsomt å skape ting selv, og det er lønn for strevet når jeg får det til!

Jeg skal ikke skryte på meg at det var full klaff på første forsøk. Den første vanten jeg strikket måtte jeg rekke opp igjen, fordi mønsteret ble speilvendt. Det løste jeg enkelt med å snu hullkortet den andre veien på andre forsøket, og da ble alt mye bedre 🙂 Jeg rotet også litt med mønsteret noen ganger, og sleit med å komme i gang midt i mønsteret. Hvordan jeg skulle få det til fant jeg ut i dag, så nå kan jeg gjøre litt feil uten at det tar meg lang tid til å «komme inn i det» igjen.

Vantene er strikket i Mini Duett fra Sandnes Garn. Det er 45% merinoull og 55% bomull i dette garnet, noe som gjør det både varmt og slitesterkt. «Mykt som bomull, varmt som ull», sier Sandnes Garn, og jeg vil absolutt si at det stemmer bra.

Disse notevantene blir pakket i bagen når vi drar på sommerferie, slik at min svigerinne kan få dem når jeg treffer henne igjen. Kanskje de kan glede kalde klarinettfingre på oppdrag med musikkforeningen 🙂

Det er flere notevanter som skal strikkes før prosjektet mitt er i boks. Jeg planlegger blant annet å lage en oppskrift for herrehender også. Satser på at disse blir klar i løpet av uken.

Oppskriften finner du her

Jeg tar gjerne imot bestillinger på disse vantene. Mer informasjon finner du her.

 

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.