Babynest


IMG_8948Før tvillingene ble født bestemte jeg meg for å sy «soveposer» til dem. Jeg handlet inn mønster på Stoff og Stil, men det ble bare arkivert på grunn av en laber form i svangerskapet. Da håndarbeidsdilla dukket opp igjen, dukket også oppskriften opp igjen. Men når jeg snudde på oppskriften jeg hadde kjøpt, var det mønster på et babyrede på den andre siden av arket. Jeg hadde nylig fått vite at min søster skulle ha baby igjen, og da var det plutselig mønster og stoff utover hele gulvet 🙂

Dette med babynest eller babyrede er et relativt nytt fenomen for meg. Jeg ble kjent med det igjennom facebook, og har med tiden forstått at det er ganske så populært. Det er jo en nydelig liten ting til et nydelig lite barn, så jeg kan for så vidt forstå iveren over å få tak i slike.

Jeg er ikke spesielt imponert over mønsteret fra Stoff og Stil. Det er mulig det er jeg som er dum, men visse deler av mønsteret forsto jeg rett og slett ikke. Jeg måtte ta google til hjelp, og da fant jeg ut hvordan det skulle gjøres. Men jeg kommer IKKE til å sy et babyrede på denne måten igjen. Skal jeg gjøre det om igjen vil jeg sy den slik at madrassen kan tas ut. Dette både for å gjøre sammensyingen enklere, men også for å kunne vaske babyredet uten å måtte vaske madrassen med det.. Men det er vel verdt å merke seg at jeg valgte en langt tykkere madrass enn det oppskriften sa, og at det muligens var en årsak til at det var så tungvindt å få sydd det sammen..

IMG_8932Siden babyredet er sydd med en relativ tykk madrass i bunn, og kan den også brukes som reiseseng. I tillegg kan det brukes i sprinkelsengen for å skape en lun atmosfære rundt barnet, det kan brukes i sofaen så barnet ligger trygt ved siden av deg når det sover, og det kan brukes i sengen din, hvis du samsover med barnet. Egentlig kan det brukes overalt 🙂

Den ene jenta mi på 5 måneder måtte pent stille som fotomodell. Og rapporten fra henne var at babyrede virkelig var en hit. Hun lå i det på kjøkkengulvet da jeg laget middag, og var aldri så fornøyd! Nesten så jeg lurer på om jeg må sy et eller to til, til mine egne barn.. 🙂 Vi får se.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.