Tovet gryteunderlag/grytekluter


IMG_0547Noen ganger lurer jeg på om min mann har superkrefter. For å gi et eksempel: Han hører relativt dårlig, men en gang i bilen hørte han en lyd ingen andre hørte. Vi trodde han bare innmbilte seg noe, men den gang ei. Vi kom til slutt frem til at han hørte at GPS’n på en veldig spak måte gav fra seg et pip når det nærmet seg en fotoboks. Han, som hører dårligst av alle, hørte dette, ingen andre.

Nå i det siste har disse superkreftene kommet frem igjen, men denne gangen i form av en ekstrem luktesans. Inne på kjøkkenet lukter han noe ingen andre lukter. En krydderlukt som han ikke kan fordra, visstnok. Han har lokalisert kilden, og pakket det han mener stinker inn i en plastpose. Det betyr at hver gang vi skal ha noe inn og ut av ovnen (grytelapper) eller sette en varm kjele på et bord (gryteunderlag), så må vi pakke det ut av plast. Det er nemlig disse gjenstandene han synes lukter vondt.

IMG_0543Når han briljerer med sine superkrefter, tenkte jeg her forleden at også jeg kunne briljere med mine. Hvorfor ikke strikke nye gryteunderlag og grytekluter? Jeg falt for tanken på å lage kombinert gryteunderlag og grytekluter, på grunn av at vi har såpass lite skapplass.

Jeg fant frem rundpinne nummer 10 og 6 nøster Naturgarn fra Viking Garn, la opp 40 masker, og strikket opp ca 2,5 nøster på hver. Deretter festet jeg trådene og tovet det på 40 grader i vaskemaskina. Resultatet ble et ganske stort gryteunderlag, som jeg nok skal klare å ha to små kjeler på, hvis det skulle være trangt om plassen. De er også så store at jeg enkelt kan bruke de som grytekluter. Naturgarn tovet ganske mye, så resultatet ble ganske tykt, noe som passer helt utmerket til formålet!

Så nå, kjære Husbond, kan du kaste de stygge kork-gryteunderlagene vi har, og vaske de skitne gryteklutene. I mellomtiden kan vi nyte nystrikkede og nytovede gryteunderlag/grytekluter. Tommelen opp for menn med superkrefter 😉

God helg! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.