Mine topp 5 håndarbeidsbøker


Jeg har lenge hatt en oversikt på bloggen over hvilke håndarbeidsbøker jeg anbefaler. I dag skal mine 5 absolutte favoritter kåres!

myk-start«Myk start» av May B. Langhelle
Det var ikke mange timene etter at jeg fant ut at jeg var gravid for første gang, at jeg heiv meg i bilen for å handle strikkebok og garn. Bokvalget falt den gang på «Myk start», og det har jeg aldri angret på. May B. Langhelle har med denne boken forsøkt å lage oppskrifter på nydelige modeller, men som er veldig enkle å få til. Det handler stort sett om rillestrikk i denne boken, ikke noen avanserte fletter og mønsterstrikk. Enkelt og stilrent som det er, blir også de ferdige produktene nydelige, og passer perfekt til den nyfødte babyen.

Boken kan kjøpes på www.haugenbok.no

VisBildeServlet-2«Julekuler – én oppskrift, 55 mønster» av Arne Nerjordet, Carlos Zachrison
Siden vi nå nærmer oss jul, og de glade strikkedamene (og herrene) rundt i det ganske land har funnet frem rød og hvit strikketråd, trekker jeg frem denne boken her. Personlig er jeg ikke overbegeistret over å strikke småplukk, men å strikke julekuler er faktisk ikke så værst. Og jeg synes det er superstas å ha hjemmestrikkede julekuler på juletreet. Disse to gutta har hatt en super idé da de fant ut de skulle strikke julekuler, og den ideén er jeg sikker på at er kommet for å bli!

Boken kan kjøpes på www.bokklubben.no

VisBildeServlet«Sy til barna» av Mari Melilot
Hvis jeg skulle plukket ut en absolutt favoritt i tekstilsjangeren, er det denne boken. Jeg har kjøpt flere sybøker etter denne, men stadig vender jeg tilbake til Mari Melilot sin bok. Jeg er veldig begeistret for de enkle modellene hun presenterer, som man selv kan endre og pynte på akkurat som man vil. Sy i jersey og det får en type «look», bruk vanlig bommullsstoff, og det får en helt annen «look». Det enkle er ofte det beste, heter det, og det gjelder absolutt her. Denne boken kan jeg virkelig anbefale.

I tillegg til modeller til barn helt ned i premature størrelser og opp til størrelse 104, finnes det også modeller for den gravide mammaen, den ammende mammaen og den flotte pappaen.

Boken kan kjøpes på www.bokklubben.no

heilt spesiell«Heilt spesiell og Jubel: Sy glade klær til glade barn» av Kristin Thorsnes og Ane Sund
Da jeg plutselig hadde en datter som trengte større størrelser enn 104, som er Sy til barna sin største størrelse, falt valget til slutt på denne boken. Det er litt mer avanserte teknikker her enn i Sy til barna, men forfatterene guider deg igjennom det på en veldig fin måte. Har du ikke sydd i glidelås før? Jeg er ganske sikker på at du får det til ved hjelp av veilederene som du finner i denne boka. Dette er en veldig populær bok blandt hobbysyersker, og det finnes sikkert tusenvis av varianter av disse klærne rundt om i Norge. Og det forstår jeg godt, for klærne blir veldig flotte.

Alle modellene i denne boken egner seg best med jersey-stoff. Det kan lønne seg å ha både overlock og coverlock for å få det til «perfekt». Selv har jeg ikke coverlock, men klarer fint å sy modellene uten denne symaskinen. Overlocken, derimot, kunne jeg ikke vært foruten!

Boken kan kjøpes på www.bokklubben.no

S9040712Sandnes Garn Til fjells
Den siste anbefalingen jeg vil trekke frem er ikke en bok, men en serie med strikkehefter. Som jeg har nevnt utallige ganger, handler jeg alt garnet mitt på Sandnes Garn Fabrikkutsalg på Ganddal. Jeg handler nesten utelukkende Sandnes Garn, og da blir det ofte at jeg også velger Sandnes Garn sine strikkehefter. Glad som jeg er i tradisjonstrikk, er serien «Til Fjells» en serie jeg er veldig begeistret over. Her har jeg strikket mang en modell, og flere kommer helt sikkert også. Hvilke modeller jeg har strikket fra disse heftene kan du se i menyen Anbefaler -> Håndarbeidsbøker -> Hefter fra Sandnes Garn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.