Strikkemaskinkurs for Silver Reed LK150 – Del 8 (Knytepannebånd)


Hvis du nå har fulgt del 1 til del 8 av dette kurset, bør du ha all kunnskapen du kan for å strikke både det ene og det andre. Jeg har allerede lagt til oppskrift på en kjøkkenklut, og nå kommer det en ny oppskrift. Denne oppskriften går ut på å strikke kun glattstrikk, og hvis du syr den sammen på riktig måte til slutt vil det bli et knytepannebånd. I oppskriften strikker jeg med garnet Børstet Alpakka fra Sandnes Garn, men du må gjerne regne ut egen oppskrift med eget garn. Da må du måle hvor bredt og langt du ønsker pannebåndet skal være, og regne ut antall masker og rekker, slik jeg har forklart her. Husk bare på at pannebåndet brettes dobbelt når det er ferdig, og at du dermed må beregne dette når du regner ut oppskrift.

Oppskriften viser jeg i videoen her, og under oppskriften finner du en eksempeloppskrift som viser hvordan du kan regne ut oppskrift tilpasset det garnet du har tilgjengelig.

EKSEMPELOPPSKRIFT I ANNET GARN

La oss si at jeg strikker med et garn som gir meg 20 masker på 10 cm og 35 rekker pr. 10 cm (det har jeg funnet ut ved hjelp av en strikkeprøve). Jeg har målt ca 50 cm rundt hodet til den som skal ha pannebåndet, også har vi funnet ut at det passer med ca 12 cm bredde.

På denne oppskriften strikker vi på langs, derfor blir det bredden som er oppleggskanten, altså 12 cm x 2 = 24. Vi ganger dette med to fordi pannebåndet brettes dobbelt til slutt.

OPPLEGG
Strikkefastet: 20 masker pr 10 cm : 10 = 2 masker pr cm.
Opplegg: 2 masker pr cm x 24 cm = 48 masker.

ANTALL REKKER
Strikkefasthet: 35 masker pr 10 cm : 10 = 3,5 masker pr cm
Antall rekker: 3,5 masker pr cm x 50 cm = 175 rekker

Altså må du legge opp 48 masker og strikke i 175 rekker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.