Strikkemaskinkurs for Silver Reed LK150 – Del 7 (blokke klær og uncurling edges)


Jeg får mange spørsmål om strikkemaskin både via bloggen og YouTube. Et av de spørsmålene som gjentas flest ganger er hvordan man kan unngå at kantene krøller. For i strikkemaskinverdenen er dette et velkjent problem.. Vi strikker hovedsaklig i glattstrikk, og da krøller kantene seg som en grisehale når vi er ferdige med prosjektet. Hva kan vi gjøre for å unngå dette?

I del 6 i dette kurset viste jeg et triks mot krøllete kanter i slutten av videoen (kjøkkenkluten). I dette innlegget skal jeg dele en video som forklarer/viser ytterligere hva jeg gjør når jeg blokker, men jeg skal også vise andre alternativ til krøllete kanter.

BLOKKE PLAGGET

I denne videoen demonstrerer jeg hvordan jeg blokker klær. Etter at jeg begynte med dette blokker jeg nesten alt jeg har strikket, både håndstrikkede plagg og maskinstrikkede plagg. Jeg får formet plagget slik at det passer mottakeren helt perfekt, pluss at finishen ser upåklagelig ut.

UN-CURLING EDGES

YouTube er en fantastisk plattform der man kan lære seg nye ting. Jeg har brukt timesvis på å surfe rundt på strikkemaskinvideoer for å få inspirasjon. Av de ulike strikkemaskinkanalene jeg har støtt på er det en som skiller seg ut, og det er YouTubekanalen til Diana Sullivan. Hun er en råflink dame som lager videoer som er lette å forstå og som holder seg til saken uten alt for mye tomprat.

Diana Sullivan har ulike videoer der hun viser forskjellige teknikker for å unngå krøllete kanter. Her skal jeg vise et par av disse, også kan du se hvordan jeg har brukt det på mine egne plagg.

Søk på «anti-roll» eller «no-roll» på kanalen hennes hvis du ønsker å se ennå flere videoer i dette temaet.


Videoen ovenfor viser en no-roll edge som jeg har brukt på ponchoen nedenfor. (bilder og oppskrift finner du her).


En annen video jeg har tatt inspirasjon fra er denne. Hun viser egentlig ikke no-roll edge her, men jeg har likevel brukt teknikken som et no-roll alternativ.

På denne ponchoen har jeg strikket inn flette/cable for å unngå krøllete kanter. Jeg har altså satt fletta på kun på den ene siden.


Helt til slutt kommer den kanten jeg nok har brukt aller mest på mine strikkede plagg. Litt dårlig videokvalitet, men høy nytteverdi!

Denne kanten har jeg brukt blant annet på dette babyteppet her. Innlegg og mer detaljbilder finner du her.

Babyteppe, strikket på SK280 med intarsiaslede AG24

Det er masse inspirasjon å hente på YouTube. Er du interessert i strikkemaskin anbefaler jeg virkelig å bruke litt tid på YouTube for å lære noe nye ting.

Jeg har forresten masse strikkemaskinvideoer på min egen kanal også 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.