Strikkemaskinkurs for Silver Reed LK150 – Del 6 (legge opp/felle av OG kjøkkenklut)


I dette innlegget får du vite hvordan du legger opp og hvordan du feller av på et par forskjellige måter. I tillegg til dette oppfordrer jeg deg herved til å strikke noen strikkeprøver og regne ut hvor mange rader/rekker du trenger for å strikke en kjøkkenklut. Med den informasjonen jeg har gitt i del 5 i kurset skal du ikke ha behov for at jeg lager en oppskrift – men for sikkerhets skyld legger jeg til en til slutt. Men husk på at jeg strikket denne etter strikkefasthet på mitt garn, og det ikke er sikkert at resultatet blir det samme for deg med din maskin og med det garnet du har valgt.

LEGGE OPP (hakenål)

Her viser jeg hvordan jeg legger opp med hakenål/latch tool. Dette er en fin måte å lage en kant direkte på maskinen, og den rekker ikke opp når du er ferdig. Men kanten blir ganske stram, derfor er det ikke alle plagg den egner seg på. For eksempel vil en veldig stram oppleggskant på sokker kan føre til at du ikke får sokkene på føttene – det har jeg erfart på den bitre måten!).

LEGGE OPP (e-wrap)

I denne videoen viser jeg hvordan du legger opp med e-wrap. Dette blir en kant som er mer fleksibel enn den ovenfor, men finishen er ikke like pen. Denne kanten kan fungere bra hvis du skal hekte opp/sy fast kanten i noe annet etterpå.

FELLE AV (med hjelpegarn og med hakenål/latch tool)

Her viser jeg to forskjellige måter å felle av på. Jeg starter med å demonstrere hvordan du feller av ved å bruke hjelpegarn. Dette er den metoden jeg bruker aller mest når jeg strikker.

Den andre metoden jeg viser er hvordan du feller av med hakenål. Kanten blir veldig lik oppleggskanten med hakenål som jeg forklarte om øverst i dette innlegget, og er tilsvarende stram. Så nok en gang må du være nøye med å bruke denne kanten kun når du ikke trenger å ta hensyn til hvor stretchy kanten skal være.

OPPSKRIFT PÅ KJØKKENKLUT

I denne videoen repeterer jeg opplegg med latch tool. Det er faktisk akkurat den samme videoen som jeg linker til ovenfor, bare at nå er videoen lengre og har mer informasjon.

Videoen ble laget som et restegarnsprosjekt der jeg ønsket å bruke opp hele det rosa nøstet. Jeg noterte meg ikke hvor mange rekker jeg strikket fordi målet var å strikke til nøstet var tomt. Her anbefaler jeg altså å prøve ut dette med strikkeprøve. Hva skal til for å få den størrelsen du ønsker på en strikket kjøkkenklut?

Min oppskrift:

  • Legg opp 44 masker med latch tool.
  • Strikk til nøstet er tomt.
  • Fell av med latch tool.

Helt til slutt viser jeg hvordan du unngår krøllete kanter ved å blokke kluten. Krøllete kanter er en utfordring når man strikker glattstrikk på strikkemaskin – noe du fort vil merke. Å blokke plagget gjøre underverker!

LYKKE TIL!

Og tagg meg veldig gjerne med #tidtiloversdotcom på Instagram hvis du lager noe som er inspirert av bloggen min!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.