Ny lue til vesla


IMG_1372 copyNår man er av den sorten som elsker å gå på garnshopping, da bør man egentlig ikke dra på garnshopping med mindre man absolutt . Jeg er i hvert fall av denne typen. Det er nemlig ytterst sjeldent jeg klarer å gå inn på fabrikkutsalget på Sandnes Garn uten å kjøpe noe jeg ikke trenger. Jeg tar vanligvis turen dit fordi det er noe spesielt jeg trenger, og ikke bare fordi jeg har lyst til å shoppe garn. Men det hjelper lite. Når jeg drar derfra er posen(e) fulle og lommeboken tom.

Sist jeg var på Sandnes Garn, snublet jeg over en garntype jeg ikke har sett før. Garnnøstene hadde blanke/tomme banderoler uten navn og info om garnet. Men det hang en plakat over garnet som fortalte hva det bestod av. Nøyaktig hva det bestod av husker jeg selvfølgelig ikke nå, men at det var noe ull i garnet, og at det var lin i garnet, det er jeg sikker på. Jeg liker garn med lin i, jeg synes det gir plaggene et litt rustikt preg. Når det i tillegg var et rosa garn, vel, da klarte jeg ikke å dy meg. Jeg rasket med meg nøster nok til tre luer, kjadret litt med en strikkemaskindame fra det første strikkemaskintreffet, før jeg dro hjem igjen, med en pose full av garn.

Vel hjemme var vesle Olivia proppfull av skapertrang. Hun pisket meg ned i kjelleren for å hente strikkemaskinen slik at jeg kunne strikke luen til henne. Olivia satt på den ene kanten på kjøkkenbenken med en liten plastsymaskin hun fikk til jul, mens jeg satt på den andre kanten, med strikkemaskinen og en haug med perler. Nydelig harmoni i hjemmet 🙂

Jeg har lenge hatt lyst til å strikke med perler på strikkemaskinen, og endelig fikk jeg en gylden mulighet til dette. En rosa jentelue med litt fargerike perler måtte vel bli en hit, tenkte jeg. Å sette perlene på plass var et litt møysommelig arbeid, men det var absolutt ikke vanskelig. Problemet var bare det at perlene jeg brukte var i det største laget i forhold til spenningen jeg strikket med. Det var litt tungt å få sleden over maskinen når en perle var tredd inn på en maske. Men med litt list fikk jeg det til, og luen ble ferdig på ikke så alt for lang tid.

Jeg liker å strikke luer i dobbelt lag. Hvis ytterluen er av ull, strikker jeg innerluen av bomull. Siden dette garnet ikke var i 100% ull, bestemte jeg meg for at det innerste laget skulle være av ull denne gangen. Jeg valgte litt rosa Mini Alpakka til innerluen, hvilket passet helt utmerket både i farge og fasong. Bildet nede til venstre viser vrangsiden av luen, med fòrsiden ut.

IMG_1388 copyJeg strikket luen etter denne oppskriften (størrelse barnelue). Jeg burde vel ha strikket en prøvelapp og justert litt på masker/rekker på grunn av at garnet var såpass annerledes enn Alpakka Ull, som jeg har brukt i oppskriften. Men  det gadd jeg rett og slett ikke, jeg krysset heller fingrene for at det skulle gå greit. Og det gjorde det forsåvidt også. Luen passet helt perfekt rundt hodet, men ble noe lengre enn originaloppskriften. Men det gjør virkelig ingenting, en litt «baggy» lue er jo bare skjønt på små barn.

Vel avgårde på vei til Disney on Ice på søndag, iført sin hjemmesydde Elsakjole og rosa neglelakk, var Olivia i tilstrekkelig godt humør til å bli tatt bilde av med den nye luen på. 🙂 Slett ikke verst!

 

 

Luen er strikket med Mini Alpakka (Sandnes Garn) som innerlue og en ukjent garnsort fra Sandnes Garn som ytterlue. Oppskriften er min egen, og lua er strikket på strikkemaskinen Silver Reed LK150.

Teknikker brukt på denne lua:

IMG_1375 copy

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.