De små gleder på hytta


Det er noe helt spesielt med nytt garn. Garnavhengige kan få en barneaktig glede over nye farger og nye garnkvaliteter. Av en eller annen grunn er det artigere med nytt garn enn noe man allerede man har på lageret. Hvilket igjen fører til at man bruker mer penger på garn enn det man egentlig burde, samt at garnlageret alltid vokser, og aldri blir mindre.

Men ikke visste jeg at man faktisk kan få denne gleden av gammelt garn også. Kanskje dette kan være et tips til de som «alltid» driver på med garnslanking? 🙂

I fjor hadde jeg med meg en del garn på hytta som jeg la igjen. Dette var garn av den tykke typen: Fritidsgarn, Alfa, Peer Gynt og Smart. Jeg visste at det lå litt garn på hytta, men at det var så mye garn husket jeg ikke. Så da jeg tittet oppi de to store posene jeg fant i skapet ble jeg gledelig overrasket.

Og ikke lenge etter var jeg i gang med et nytt prosjekt.

Hytteidyll med nye pannebnd

 

For vår hytte er på fjellet, og været er meget variert. Det kan gjerne være shorts- og bikinivær her, men det kan også være 8 grader og iiiiiskald vind. Midt på sommeren. Og ikke sjeldent kan en uke variere fra nettopp 8 til 25 grader. Da må man ha både lue og bikini tilgjengelig.

Siden jeg hadde lagt igjen pannebåndene til tvillingene hos svigers, og jeg fant Alfa i pene rosafarger i posene med «gammelt garn», satte jeg i gang med å strikke hyttepannebånd. Slike pannebånd som er myke, varme og behagelige å ha på seg, enkle å strikke, og enkle å legge fra seg på hytta. Slik at vi i påska kan finne dem fram igjen, og ha mer glede av de 🙂

Hytteidyll Amanda

Hytteidyll Amelia

Jeg gjorde det enkelt: Jeg brukte Alfa og pinne nr 7, for så å legge opp 15 masker. Deretter strikket jeg til jeg hadde en lengde som jeg visste jeg ville passe barna godt. Jeg har strikket en del hodetøy til mine barn etter hvert, og da kjenner jeg omkretsen ganske bra. Hovedregelen jeg følger er denne: når det passer rundt mitt eget hode, da passer det godt på barnas også!

Men for den som vil ha spesifikk lengde: jeg strikket omtrent 45 riller på hvert pannebånd.

Hytteidyllen fortsetter. Ingenting er bedre for en familie som bor midt i den travle byen, som å tilbringe litt tid på fjellet! Der man kan mate geiter, se på både kuer og sauer, og lytte til stillheten. En deilig stillhet, avbrutt av lykkelige barnelyder og en sauebjelle og et kuraut i ny og ne.

Ahh.. Livet er godt når det er ferie!

 

Hytteidyll

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.