Strikkemaskin + overlockmaskin = sant


Jeg har lenge hatt lyst på en overlockmaskin. Men jeg har slått fra meg ideen gang på gang, fordi jeg tenkte at jeg umulig kunne trengte to symaskiner. Men da min mann annonserte at han skulle utenlands med jobben i noen dager, og jeg hadde bestem meg for å sette frem strikkemaskinen mens han var borte, klarte jeg ikke å dy meg lengre.

Jeg surfet på internett for å se om noen hadde noen erfaring med kombinasjonen strikkemaskin/overlockmaskin. Jeg fant ingenting. Nei vel, enten er det ikke prøvd, ellers så er det ikke skrevet noe spesielt om på norske internettsider. Jeg regner med at det er det siste som er mest sannsynlig. Derfor vil jeg skrive litt om mine erfaringer med denne kombinasjonen, i tilfelle det er noen andre der ute i cyberspace som lurer 🙂

IMG_8700Først og fremst: Funker det? Ja, så absolutt! Jeg har strikket sokker i bøttevis i det siste, og alle er sydd sammen med overlockmaskinen. Det blir god stretch i sømmen, og sømmen blir pen. Jeg har sydd med 2 tråders overlock og brukt den høyre nålen i maskinen. Dette fordi jeg ønsker at sømmen skal bli så liten som mulig. Jeg har også forsøkt med 3 tråder, men jeg synes det ble for mye søm i forhold til de bittesmå babysokkprosjektene som jeg holdt på med.

Men det er også visse prosjekter som jeg fremdeles må ta frem nål og tråd til. For eksempel når man vil sy en helt usynlig søm, som på baksiden av en kjole (som det forøvrig snart kommer oppskrift på). Eller når man syr små luer til nyfødte, som for eksempel på denne oppskriften). Man vil ikke at et lite og mykt spedbarnshode skal ligge på en markant søm, og det blir det unektelig, med søm laget på overlockmaskin.

Jeg er fremdeles som nybegynner å regne på overlockmaskinen. Med mer erfaring og testing vil jeg nok ha fler synspunkter om dette, og det kommer jeg helt garantert tilbake til!

Men enn så lenge er jeg veldig fornøyd 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.