Sjal på Prym Maxi strikkemølle


IMG_1187En Prym Maxi strikkemølle er en kjempeenkel strikkemaskin til en billig penge. Det er tydligvis ganske mange rundt om i vår store verden som har en slik strikkmølle – men svært få har noen oppskrifter. Å lage en lue eller et sjerf vil vel de fleste få til, men hvor mange har forsøkt å lage oppskrifter til en slik strikkemølle i litt mer avanserte utgaver? Ikke noen i det hele tatt, som jeg vet om.

Jeg har et veldig godt utgangspunkt til å lage oppskrifter til en Prym Maxi. Dette er fordi jeg har strikket på «ordentlig» strikkemaskin i noen år. En del  av de teknikkene vi bruker på en flat strikkemaskin kan overføres til en strikkemølle.

Jeg hadde et prosjekt i hodet jeg hadde så innmari lyst til å få til på Prym Maxi’en. Jeg begynte, og innså at det faktisk ville funke, men at det ville bli litt tidkrevende. Så når jeg tittet på det jeg hadde laget, kom det frem en annen idé, som ikke var like tidkrevende. Et babyteppe ble plutselig om til et lett og luftig sjal i deilig mohair ull (Kitten Mohair fra Sandnes Garn). Oppskriften i videoformat finner du under bildegalleriet. Og ja, babyteppet vil nok bli laget det også, men jeg tror jul og nyttår må passere først 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.