Mariuslue


IMG_1136Ja, jeg vet. Det har blitt innmari mye mariusmønster på meg i det siste. Jeg har strikket 5 mariuspledd og en mariusgenser til meg selv. Nå har jeg også blitt ferdig med en flott lue jeg kan gå med – også den i mariusmønster 🙂

I går var jeg en kjapp tur innom Kreaktiv på Kvadrat, og jammen kom jeg ut med nye nøster i blå, rød og hvit nok en gang. Nå blir det snart mariusgenser på 3-åringen også. Jeg må jo ha noe å strikke på i jula når jeg drar fra både strikkemakiner og symaskiner. Og hva er vel bedre enn å strikke på flotte mariusplagg?

Når man strikker genser, blir det alltid noe garn til overs, og denne gangen var intet unntak. Det tar Sandes Garn (nesten) alltid høyde for i oppskriftene sine, og som regel finner man flotte oppskrifter på både votter, sokker og lue i matchende stil til genseren. Det var slik denne luen ble til. Oppskriften fant jeg enkelt og greit i dette heftet, og luen ble strikket i Smart. Den observante vil kanskje se at genseren jeg strikket var i blå, hvit og rød, mens luen er strikket i svart, hvit og rød. Dette er av den enkle grunn at jeg ikke hadde nok blått garn igjen til en hel lue. Slik blir det når man er en lang frue som jeg er, og må ha både armer og hel lengde på genseren ca 1o cm lengre enn oppskriften forteller 😉 Jeg hadde derimot nok svart i samme garntype, og valgte det i steden for.

Jeg har også publisert en youtubevideo i dag. Denne viser hvordan man masker sammen maskene på skulderen på en genser. Oppskriftene sier ofte at man skal felle av maskene på skuldrene, det gjør aldri jeg. Verken på strikkepinner eller på strikkemaskinen. Jeg lar maskene stå som de er, eventuelt strikker noen omganger med kontrastgarn (som fjernes etterpå) og masker sammen. Det er med andre ord flere måter å gjøre dette på, og videoen under viser en av metodene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.