Oppskrift på firkantlue strikket på LK150


Når man får en idé så er det litt gøy at den kan få utspille seg på flere måter. Jeg blogget om firkantlua som jeg hadde strikket på strikkemølla mi, Addi Express, for ikke så lenge siden (les innlegget her). Ikke lenge etter at jeg hadde strikket den lua, så fikk jeg lyst til å strikke en tilsvarende på strikkemaskin. Denne gangen ville jeg strikke med et mønster/strukturstrikk som jeg lenge har hatt lyst til å teste ut.

Som seg hør og bør strikket jeg en strikkeprøve først. Strikkeprøven besto kun av mønsteret jeg ville ha foran på lua. Da jeg fant ut hvilken spenning jeg ville strikke i, og hadde regnet ut strikkefastheten, så var det bare å strikke.

Møtte ikke på noen hindringer underveis. Det eneste var at jeg glemte å bytte plass på mønsteret på lua, så det er to rekker etter hverandre der mønsteret står parallellt i stede for diagonalt, men det får bare være sånn. Amelia var uansett strålende fornøyd, og har brukt lua mye siden den ble ferdig!

Jeg har strikket lua på strikkemaskinen Silver Reed LK150 i garnet Mandarin Naturell (innerlue) og Alpakka Ull (ytterlue). Kontrastgarnet er effektgarnet bling fra Du store alpakka kombinert med en sølvtråd jeg ikke helt vet hvor stammer fra.

Oppskriften på lua i skreven form finner du her.

Oppskrift på YouTube finner du her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.