Gode halser til kalde hoder


IMG_1518 copySom jeg har nevnt før, så har jeg strikket en del av disse halsene etter hvert. Det er hovedsakelig på grunn av at min første kunde var en imponerende tålmodig dame. Hun fortsatte med å bestille halser i ulike garntyper, og litt forskjellig utforming – i søken etter den «perfekte» halsen. Etter ganske mange varianter, har vi kommet frem til en hals som hun ble godt fornøyd med i et deilig kasjmirgarn.

Som jeg kanskje tenkte meg, eller i hvert fall håpte på, så var det flere som også var interessert i slike halser. Her har jeg tatt bilde av en flott hals i en grå utgave til en helt annen kunde. Etter å ha strikket mange svarte og mørke halser, var det en befrielse å strikke en i litt lysere garn. Denne er ikke strikket i kasjmir, men et annet deilig ullgarn fra ull.no.

IMG_1515 copyJeg har nå skrevet ned oppskriften på denne halsen, med utgangspunktet i garnet Alv, også fra ull.no. Men det er enkelt å gjøre om oppskriften til et annet garn. Det handler egentlig bare om å lage en strikkeprøve, regne ut hvor mange masker og rekker du trenger for å få ca 68 x 50 cm, og deretter strikke i vei. Når halsen er ferdig montert vil den måle omtrent 34 x 46 cm.

Skal man strikke stramt på vrangbordstrikkingen (ned til 0-0, som jeg ofte gjør), så er det vanskelig å få til den bredden man ønsker ved å strikke bare en del, i hvert fall når man bruker dette tynne garnet. Min løsning er å strikke på alle nålene på nålsengen, og at jeg bløtlegger den ferdige halsen og legger den i strekk i de ønskede målene når den er ferdig. En vrangbord kan strekkes ganske mye, og gjør man det i våt tilstand, forblir halsen i den formen man ønsker.

Oppskriften på halsen finner du her.

 

Teknikker bruk på denne halsen:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.