Oppskrift på lue til herre


IMG_1645 copyJeg har delt en del oppskrifter til strikkemaskiner på denne bloggen. Blant annet har jeg hatt liggende en oppskrift på en lue som kan strikkes i en størrelse som jeg har kalt for «voksen». Da jeg i fjor strikket denne luen til en herremann, og jeg ganske flau måtte innse at lua var ALT for liten, fant jeg ut at jeg måtte lage en egen oppskrift for et herrehode. Dessverre har dette tatt sin tid, men forrige uke var jeg plutselig i gang med å strikke en ny variant av denne lua. Det vi si, ikke bare en, men faktisk to utgaver.

Jeg hadde nemlig lyst til å teste ut forskjellige ting. For eksempel var det artig å ha to luer strikket i to ulike garn, rett ved siden av hverandre, for å teste om størrelsen faktisk blir lik. Du skjønner, inni oppskriftsheftene til Sandnes Garn, forteller de alltid hva slags garn du skal bruke til oppskriftenen. Men de remser også ofte opp garnalternativer. Og jeg har sett at SISU og Mini Duett er alternativer til hverandre. Jeg har også brukt samme oppskrift, og strikket med Mini Duett noen ganger, og SISU andre ganger. Men jeg har aldri hatt de ved siden av hverandre, ferdig strikket, og sammenliknet resultatet.

IMG_1644 copyOg resultatet ble slående likt. Ingen forskjell – rent bortsett fra at SISU og Mini Duett er veldig ulik i kvalitet. Der den ene har et bomullspreg (Mini Duett), er den andre veldig «ullete» (SISU). Jeg vet i hvert fall nå at jeg trygt kan velge mellom Mini Duett og SISU, uten at det har noe som helst å si på det ferdige plagget.

Jeg hadde også lyst til å teste to forskjellige mønster på mariusluen. Hvem som ble finest.. Vel.. Jeg synes vel kanskje den grå ble finest, og det er den samme typen jeg har strikket tidligere. Men det er tross alt artig å variere litt.

Det jeg i hvert fall vet – er at jeg synes det ble MYE finere å strikke med dette garnet på spenning 6 enn på spenning 7. Men jeg er nok litt over gjennomsnittet glad i tettstrikkede plagg 🙂

Oppdatert oppskrift på lua finner du her.

Luene er strikket på strikkemaskin Silver Reed SK280 med garnet SISU (den svarte) og Mini Duett (den grå).

IMG_1651 copy

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.