Lue med mønster

IMG_2569
Ungdoms-/damelue i Mini Duett

Garn: Mini Duett eller SISU
Strikkemaskin: Finstrikker

Størrelse: Ungdom/dame (Herre)

Denne lua vil jeg skal kunne gå opp med mønsterrapporter rundt hodet. Strikker man for eksempel en mariuslue, er det lite pent med en skjøte på lua, med mønster som ikke stemmer. For å få dette til slik at det passer til to ulike hodestørrelser, har jeg endret på spenningen på de to luene. Strikker du herrelue bruker du et helt tall mindre spenning enn du gjør på damelua.

OBS. Det er mulig det vil være vanskelig å strikke med så høy spenning på eldre strikkemaskiner. På de nyere modellene går det greit.

Trådspenning falsk vrangbord: 6.2 (5.2)
Trådspenning glattstrikk: 7 (6)
Trådspenning mønsterstrikk 8 (7)

Falsk vrangbord
Legg opp masker på V74-H74 (V86-H86) på annenhver nål med hjelpegarn på denne måten. Strikk noen rekker hjelpegarn, deretter strikker du en rekke med nylontråd. Bytt til hovedgarn og strikk 24 rekker med spenning 6.2 (5.2). Hekt opp løkkene fra den første rekken med hovedgarn inn på de nålene som til nå har stått i posisjon A. Du skal nå ha masker på V74-H74 (V86-H86). Nullstill teller og endre spenning til 7 (6).

Mønster (klikk her for å se instruksjoner på video)
Sett i det hullkortet du har bestemt deg for å bruke. Finn første rad på hullkortet, og sett på stoppknappen – slik at hullkortet ikke flytter seg når du strikker. Strikk 2 rekker vanlig glattstrikk på spenning 7 (6), deretter endrer du spenning til 8 (7). Sett av stoppknappen, sett sleden på innstillinger for strikking med to farger (F), og tre sleden med mønsterfargen. Strikk i vei til du har det mønsteret du ønsker på luen.

IMG_2565
Ungdoms-/damelue i Mini Duett

Endre spenning til 7 (6) igjen, og strikk glattstrikk til du har strikket 80 (90) rekker. Klipp av tråden og tre den igjennom maskene i toppen av lua. Denne skal bare snurpes sammen og sys sammen i toppen – men det kan være lurt å sy sammen lua i siden før du snurper sammen.

Mask sammen kanten av lua på denne måten. Hvis du har strikket lua på nålene V74-H74, har du strikket 6 mønsterrapporter pluss 2 masker i hver side, V86-H86 gir deg 7 mønsterrapporter + 2 masker i hver side. Målet er å maske sammen lua slik at det ikke vil vises at det er en søm her. Gjør du det slik som på videoen, blir sømmen helt usynlig.

Trekk i nylontråden og dra til den er løs. Nå kan du bare plukke vekk hjelpegarnet.

Fest alle tråder, ta lua på hodet, og gå deg en tur ut 🙂

 

IMG_1644 copy
Herrelue i SISU
IMG_1645 copy
Herrelue i Mini Duett

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.