17.-maikyse i kasjmir/silke


barn1Nå nærmer det seg 17. mai med stormskritt! Alle har sine egne forventninger til dagen, og ofte er forventningene et resultat av hvordan man er vant til å feire 17.mai fra den tiden da man var barn. For min del har «17. mai» alltid vært synonymt med korps, uniform, pølser, strålende humør, en dag fyllt med sosiale aktiviteter, utrolig slitne ben etter folketoget, og kanskje en hyggelig fest på kvelden. Det er en flott 17. mai, det! Men så fikk jeg barn. Da ble uniform skiftet ut med gravid- eller ammeklær, pølser ble byttet ut med babygrøt, og korpsmusikk ble byttet ut med babygråt. Barna mine er fremdeles så små at 17.mai på en måte bare blir en festdag i miniatyr. Men mens jeg venter på at barna blir større, kan jeg gå og glede meg til de begynner i korps. Da kommer jeg til å stå langs veien og gråte strie strømmer, når mine egne barn marsjerer forbi meg, kjempestolt, i ny uniform og med et instrument i armene. *Drømme* 🙂

barn2Men små barn til tross, feirer vi selvsagt 17. mai likevel. Vi ender ofte opp med å pynte barna litt, tusle en tur med vogn ut i gatene med noen flagg vel plassert i barnehendene, og se på livet i byen. Noen ganger tar vi på oss bunad, andre ganger dropper vi det. Men hvis jeg pynter jentene med bunad er det en ting som er sikkert: de må ha noe pent på hodet. Mai er en vanskelig måned – det kan være sommertemperatur den ene dagen, og vanvittig surt den neste. Lue er ofte uunngåelig, men det er kjipt å bruke den ulluen som ser så utslitt ut etter utallige timer på hodet igjennom vinteren som var. Noe pent må man ha på seg også på hodet. Og med det i tankene begynte jeg å lage et mønster på en kyse i kasjmir/silke. Jeg hadde jo fått meg en riktig flott hullslede, og den måtte vel kunne lage noen pene mønstre på en kyse, tenkte jeg.

Og jammen gjorde den det! 🙂

dukke1Kysen er strikket i dobbelt garn. En tråd 100% kasjmir (2/26) og en tråd 100% silke (2/60). Kysen er strikket dobbelt, det vil si med en vanlig lue som innerlue, og med selve kysen ytterst. Med denne på hodet holder barnet varmen inne og kulden ute, og skulle det være en varm dag skal kasjmir virke isolerende også for varme – så FOR varm skal den ikke bli.

Kysen har jeg til salgs for 399 kr, om noen skulle være interessert i å kjøpe.

Kysen er strikket på strikkemaskin SK280 med LC-2 hullslede.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.