Mariuslue strikket på strikkemaskin


IMG_2569Helt siden jeg strikket mariusgenser til min mann, har jeg tenkt på å strikke en matchende mariuslue. Planen var egentlig at han skulle få denne luen også i bursdagsgave, men det fikk jeg aldri tid til. Siden den tid har dagene bare flydd forbi i en rasende fart, og jeg har ikke prioritert dette lille punktet på to-do-listen min.

Men det som til slutt fikk meg til å sette meg ned med strikkemaskinen og strikke lua, var en kommende bursdag til min datters kjære «Goffa». Vi var invitert i bursdagsfest, og jeg ville gjerne ha med meg noe hjemmelaget.

Min mann ble nesten minsunnelig, tror jeg, da han så at lua ble ferdig, at den ville matche genseren hans, men at han ikke skulle få den. Men nå som jeg har skrevet oppskrift på lua er det jo en smal sak å strikke en ny en, og den neste lua, den har jeg lovd han skal få 🙂

IMG_2571Det er lenge siden jeg har lagt ut en ny oppskrift på bloggen. Jeg måtte sjekke hvor lenge siden det faktisk er, og jeg fant ut at jeg måtte helt tilbake til mars måned. Det er på tide med en ny oppskrift, da. Og for de som eventuelt synes en oppskrift er for lite: jeg har i hvert fall 3 oppskrifter til som jeg har tenkt å legge ut i nær fremtid, så det er bare å følge med! 🙂

Lua har jeg strikket en variant av før i et annet mønster (se her). Begge utgavene er strikket med garnet Mini Duett fra Sandnes Garn, et garn som består av 45% merinoull og 55% bomull. Garnet passer perfekt for de som synes ull klør, ikke minst er det et garn som er helt supert til litt varmere vår- og høstdager. Ønsker du en litt varmere lue, kan du bruke nøyaktig samme oppskrift og spenning på garnet SISU fra Sandnes Garn. Dette garnet består av 80% ull og 20% nylon, som gjør garnet både varmt (av ullen) og slitesterkt (av nylonet).

Lua er strikket på en SK280 strikkemaskin.

Oppskriften på lua kan du finne her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.