Silver Reed SK280,  Strikkemaskin,  Youtube

Manuell tofarget strikk på en hullkortmaskin

Strikker du på hullkortmaskin, men trenger å strikke mønster uavhengig av mønsterrapportens 24 masker?27095943041_0b43cd4219_zMønsterrapporten på 24 makser på hullkortmaskiner kan være meget begrensende. Mariusmønsteret for eksempel, går egentlig ikke opp i 24 masker. Mønsteret må redigeres litt for at det skal kunne strikkes på en hullkortmaskin (litt ned på denne siden kan du finne hullkortet jeg bruker når jeg strikker mariusmønster på SK280).

Noen ganger skulle man ønske at man ikke hadde denne begrensningen. Noen kjøper seg en elektronisk maskin når de støter på dette problemet, en rimeligere løsning er å lære seg hvordan man kan unngå det.

IMG_2539

Da jeg strikket pannebånd med navnet Yvonne på for et års tid siden, lærte jeg meg nettopp dette. Jeg var fast bestemt på å strikke navnet til bursdagsjenta på pannebåndet, men et navn på 6 bokstaver i den størrelsen jeg ønsket fikk jeg ikke plassert på et hullkort. Derfor måtte jeg finne andre metoder for å få det til å bli slikt jeg hadde tenkt.

Kort fortalt setter du i et tomt hullkort i strikkemaskinen og setter innstillingene slik du ville gjort ved vanlig «Norsk strikk». For å håndmanipulere mønsterstrikkingen må du sette alle nålene som skal ha mønsterfargen til D-posisjon, og alle som står igjen i B-posisjon får da grunnfargen.

Begge bildene ovenfor er strikket på denne måten med en Silver Reed SK280.

Ta gjerne en titt på videoen under hvordan jeg gjør det.

 

 

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.