Juleribbe


I dag gikk startskuddet for prøvekjøring av juleribba! Helt på bunnen av fryseren henta vi opp ei god lubben svineribbe fra i fjor. Jeg var superspent på om den hadde holdt seg bra og ville smake godt etter 1 år i fryseren! Resultatet ble helt perfekt.

Ribbestykket på ca. 2,5 kg. delte jeg først opp i 6 stykker. Jeg liker å dele opp ribba i stykker før jeg steker den, da blir hvert stykke brunet rundt på kantene og det blir sprøtt og godt! Det er også enklere når den er ferdig, da slipper man arbeidet med å skjære opp den varme ribba.

Skjær ruter i svoren. Dryss rikelig med salt og pepper på hver ribbebit, på alle flater og kanter. Legg stykkene i en passelig stor langpanne med svoren ned. Dekk bunnen såvidt med vann slik at svoren ligger og koker.

Beregn 3 timer steketid. De første 2 timene skal ribbebitene steke med svoren ned ved ca. 180-200 grader. Den lange steketiden gjør kjøttet mørt slik at man nærmest kan rive det fra hverandre. Ta så ribba ut av ovnen og snu bitene slik at svoren kommer øverst. Sett opp varmen til 240-250 grader og kjør på med hard steking i ca 1 time. Følg nøye med og juster temperaturen slik at svoren ikke blir svidd!

Server med kokte poteter, surkål og tyttebærsyltetøy! Juleøl og en liten akevit hører også med. Vel bekomme!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.