Hals og lue fra klompelompe


Mine unger er som unger flest. De springer og herjer når de leker, og mange klær bærer preg av det. Luene, for eksempel, som jeg strikket til dem for et år siden, er godt brukte, kan man si..

Derfor tenkte jeg at jeg skulle strikke finluer til ungene. Altså sånne luer de tar på seg når vi skal spasere ned til byen, eller besøke noen. Så kan de bruke de andre luene når de herjer i barnehagen/på skolen.

Olivia var først ut til å få ny lue. Hun fikk velge lue selv, og falt for Baggy-lua fra den første klompelompeboka.

Nest ut var tvillingjentene. Jeg gav dem mulighet til å velge lue selv, men de var ikke like interesserte i å bla i strikkebøkene mine. Derfor valgte jeg modell for dem. Denne gangen falt jeg for Småtroll lue og hals fra den andre klompelompeboka mi. Den flotte mønsterstrukturen gikk fort å strikke, og resultatet likte jeg veldig godt!

Jentene skulle også få en hals hver. Men siden Amanda NEKTER å ha på seg hals, strikket jeg bare to. Halsene er strikket i samme strukturstrikk som lua.

Olivia takler ikke å ha ull rett på huden. Da måtte lua og halsen hennes få fór i tillegg. Jeg har brukt en buff som jeg klippet opp og sydde fast inni. Burde kanskje valgt en annen farge, men det får stå sin prøve denne gangen 🙂

Da luene og halsene var ferdigstrikket var Amelia bortreist sammen med pappaen sin, så det ble bare bilder av Olivia og Amanda. Det er herlig, noen ganger, å splitte ungene opp i mindre enheter. Da blir det mye mindre krangling og det blir lettere å få til den kvalitetstiden man ofte er ute etter!

Luene er strikket i et smart-liknende garn jeg har kjøpt på Sandnes Garn fabriukkutsalg. Det er superwash og 100% ull, og passet til pinne 3,5. Midt i blinken for klompelompe-strikk 🙂 Oppskriften er, needless to say, hentet fra Klompelompe bøkene «Strikk til baby, barn og voksen» og min nyinnkjøpte bok «Strikk til hele familien«.

Symerkene har jeg kjøpt på www.labelsandribbonds.com (betalt link).

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.