Trøstekjoler i influensatider


Vi hadde en rimelig heftig sykdomsperiode i vinter. Vi ble smittet av en influensa som var så smittsom som jeg aldri har opplevd før. Det var ikke det at vi var så innmari syke når vi først ble syk, men når alle fem i familien skal bli syke etter hverandre på rekke og rad, da blir det mange dager med fravær!

En dag var det Olivia sin tur til å være syk, og min tur til å være hjemme fra jobb sammen med henne. Da er det ofte snakk om hva vi skal finne på. En syk unge har noen ganger overraskende mye energi. I alle fall fall er lysten til å finne på noe definitivt til stede. Akkurat denne dagen hadde Olivia så innmari lyst til å sy en kjole – og ved slike ønsker er ikke jeg vanskelig å spørre. Passe grei aktivitet også: jeg syr og den syke sitter i sofaen og slapper av 😉 (Bildene er ikke tatt samme dag som hun var syk, altså!)

Preget som jeg er av å være tvillingmamma, fant jeg ut at når jeg først var i gang med å sy kjole, kunne jeg like gjerne sy to i samme størrelse. Ikke det at Olivia trengte to kjoler, men høyst sannsynlig vil det være to lillesøstre som kommer til å arve disse kjolene før de blir utslitt. Da er det greit å ha to nesten like kjoler 🙂

Olivia var kjempefornøyd, og gikk med kjolene sikkert en uke i strekk etter at de var ferdigsydde. Det er lite som gleder mitt hjerte mer enn fornøyde unger med hjemmelagde klær på 😉

Kjolene er sydd etter mønster fra Heilt spesiell og Jubel. Stoff og ribb er kjøpt på Stoff og stil – bortsett fra blondene på ermene, som Olivias bestemor har gitt meg. Jeg har sydd med Janome 644D overlock og Brother 2340CV coverstith.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.