Hodetøy,  Jul,  Oppskrifter,  Silver Reed LK150,  Strikkemaskin

Nisseluer

Nisseluer. Det har blitt en nødvendighet i denne førjulstiden. Ikke at det nødvendigvis er en negativ ting. Det er jo koselig med barn som springer lykkelig rundt med røde nisseluer på hodet. Det er jo med på å sette førjulsstemningen!

Men da jeg rotet på loftet for å finne fjorårets nisseluer, var fangsten dårlig. Tvillingene sine luer var for små, og den som passet til Olivia sto det «Peppes pizza» på..

Derfor bestemte jeg meg for at jeg ville strikke nisseluer på strikkemaskin. Jeg hadde fått tak i rød merinoull til en redusert pris på Sandnes Garn Fabrikkutsalg, og gledet meg til å sette i gang.

Nisseluene var enkle å strikke, og ble ferdige i en fei. Men da ungene ivrig satte luene på hodet forsto jeg ganske raskt at jeg måtte tre strikk inn i den falske vrangborden. Lua var ganske baktung, og datt fort av. Det løste jeg med å sette en strikk i vrangborden. Da satt luene som støpt, og jentene var strålende fornøyde!

Oppskriften jeg brukte til lua har jeg notert ned her på bloggen, og den finner du her. Jeg strikket på Silver Reed LK150 (mellomstrikker) på spenning 4.5. Jeg har strikket med garnet Merinoull fra Sandnes Garn

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.