Nissejentene mine


Desember. Den store nissetiden. Nissefestmeg her og julefest meg der. Alle skal ha på seg røde klær, og plutselig er det en selvfølge at alle skal ha på seg lue innendørs. Ungene herjer som noen tullinger, og de fleste barnehodene, inkludert både hår og lue, er gjerne gjennomsvette før festen er over. Med en eim av mandarinskrell i hendene og pepperkakesmak i munnen, kombinert med litt for mye kaffe innabords, kan man snart legge beina på bordet og si seg tilfreds med at nok en julefest er over.

Den siste julefesten for våre små var i barnehagen den 20. desember. Som seg hør og bør, legger jeg på meg mer oppgaver enn jeg egentlig har tid til. For aller helst vil jeg at ungene mine IKKE skal ha på seg nissedress fra Europris eller nissekjole fra H&M. Jeg vil helst at de skal ha på seg noe som ingen andre har maken til. Og da må jeg jo sy eller strikke selv.

Nisseluene var jeg ferdige med for en liten stund siden. Men jeg hadde en del garn igjen og jeg ville gjerne strikke noe mer. Jeg har strikket boleroen fra Klompelompeboka et par ganger før, men begge gangene gav jeg de vekk i bursdagspresang. Denne gangen bestemte jeg meg for å strikket en nisseutgave av denne boleroen, som ville matche et fint skjørt de har fra før, og nisselua, selvfølgelig.

Nok en gang strikket jeg boleroen på strikkemaskin. Når man har hullmønsteret «i fingrene» går det relativt raskt å strikke. Men det er en del håndmanipulasjon, så litt tid tar det selvfølgelig. Jeg skulle gjerne lagt ut både oppskrift og video på denne boleroen, men jeg kan ikke legge ut mønster og design på nett når det ikke er mitt.

Jentene var supergira da de skulle på nissefest. Det er sjeldent de er så skjønne og ivrige foran kameraet. Desverre hadde jeg ikke nok lys inne på kjøkkenet mitt, og bildene er ikke av den kvaliteten jeg skulle ønske. Men budskapet er likevel det samme 🙂 Skulle du ønske å studere hullmønsteret på boleroene litt nøyere, ta gjerne en titt på dette eller dette blogginnlegget.

Boleroene (og nisseluene) er altså strikket på en Silver Reed LK150 (spenning 5) med garnet Merinoull fra Sandnes Garn. Oppskriften har jeg hentet fra Klompelompe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.