Tømme lageret = nye nattkjoler


IMG_1619 copyLike før jul bestemte jeg meg for å rydde hobbyrommet mitt. Men det har gått lang tid før jeg fant inspirasjonen til å gjøre dette.. Plutselig en dag i forrige uke satte jeg i gang, og noe jeg trodde skulle bare ta et par timer, brukte jeg i stede en hel formiddag på. Da klokken ble 14 og jeg måtte begynne å lage middag, hadde jeg holdt på i 5-6 timer, og jeg var nesten i mål. Men et nyryddet hobbyrom er vanvittig deilig, og det var verdt hvert eneste minutt med rydding.

Når man går igjennom ALT man har av håndarbeidsting, kan man bli ganske paff. For etter å ha holdt på med strikkemaskin og søm veldig aktivt i noen år, så har jeg samlet opp ganske mye. Man er liksom alltid så flink til å kjøpe nye inn ting, samtidig som man blir dårligere og dårligere til å titte i lageret og se hva man har fra før. Mye av det garnet jeg har stammer fra den tiden da jeg kjøpte min første strikkemaskin – og det begynner å bli noen år siden nå.

Stofflageret mitt ble jeg også litt paff av å se igjennom. Her er det en del stoff som er ennå eldre enn strikkemaskinene. Spesielt gjelder dette bomullsstoffet, for det var nemlig en periode jeg kjøpte veldig mye av dette. Men så kjøpte jeg meg overlock, og plutselig ble det mye gøyere å sy i jersey. Og bomullsstoffet blir liggende i en evighet, ser det ut til.

IMG_1607 copyDerfor fant jeg ut at jeg skulle gi meg selv handlestopp. Fra nå av og på ubestemt tid fremover skal jeg bruke ting jeg har på lager i stede for å kjøpe nytt. Dette gjelder både garn og stoff. Jeg har mer enn nok å ta av, og trenger ikke noe nytt med mindre noen bestiller noe spesifikt.

På lykke og fromme tok jeg frem et spranglete stoff fra stoffhylla og bestemte meg for å lage nattkjoler til tvillingene. Jeg visste at de ikke kom til å bli de peneste i verden med tanke på mønster og farger, men det blåste jeg en lang en i. Tvillingene ELSKER kjoler, og om de er gule og grønne, eller om de er rosa, har ikke den største betydning. De skal bare sove i de (og danse med de) 🙂

Det er ikke ofte jeg klarer å gjøre håndarbeidsrelaterte ting i helgene, men forrige helg var et unntak. Ungene var rolige, og jeg fikk sitte med symaskinen uten at de forstyrret meg nevneverdig. Da ble to nattkjoler til i en fei på lørdagen, pluss at vi fikk tid til å gå to turer ut i det nydelige solskinnet. Effektiv dag, det er helt sikkert!

Nattkjolene er sydd på Janome MC5200 med et stoff jeg en gang for lenge siden fikk fra barnas mormor. Mønsteret er fra Stoff og stil – et mønster som det ser ut til at de har fjernet fra nettsidene sine, derfor kan jeg ikke få lagt inn link. Men jeg har sydd 2 nattkjoler i dette mønsteret før også, og dette blir sikkert ikke siste heller.

Nattkjole med måne og stjerne
Nattkjole med prinsessemotiv

Og hvis noen lurer på hva i all verden jentene gjør i de nye nattkjolene med en iPhone i hånden..? Vel – fra den rosa iPhonen strømmer det lyder fra filmen «Let it go», og selvsagt er det akkompagnert av både sang og dans av jentene. Man kan ikke annet enn å bli glad av å høre/se på det!

IMG_1622 copy

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.