Rosa + glitter = glad jente!


I 2009 var jeg og min mann på tur til Kroatia med et vennepar. Turen var flott og minnene mange, og rett som det er blar vi i bildene vi har fra denne turen, for å mimre litt. På bildene er det mennesker med store smil om munnen, som bader i varme solstråler, og koser seg i flotte omgivelser. Kroatia – i vårt tilfelle, Brač, kan jeg anbefale på det varmeste.

IMG_0382Men det var ikke reisemål jeg skulle snakke om i dag. Jeg skulle snakke litt om hva jeg hadde på meg på noen av de nevnte bildene fra turen. Det var blant annet en rosa, glitrete topp med v-hals, og jeg synes jeg var riktig så flott når jeg hadde denne på meg.

Nå er det 6 år siden denne turen, og genseren er sannsynligvis ennå eldre enn det. Da er det kanskje på tide å bli kvitt den? Men så var det det å kvitte seg med ting, da. Det er en kombinasjon som ikke fungerer så bra for meg. Toppen var nemlig langt fra utslitt, den var bare.. Utgått på dato, om man kan si det slik.

Heldigvis har jeg blitt flinkere til å tenke gjenbruk/redesign. Jeg satte derfor i gang med å klippe langs sømmene på genseren og legge delene flatt. Deretter tok jeg utgangspunkt i et mønster i den størrelsen jeg ønsket, og klippet i vei. Jeg klippet av ribben, forkortet lengden på forstykket/bakstykket og ermene. Deretter sydde jeg den samme ribben på igjen. Ribben i halsen klippet jeg av bak, og lot V-halsen henge igjen på forstykket. Da genseren var montert, klippet jeg av ribben som var i «overskudd» bak i nakken, og sydde den fast. Mønsteret jeg brukte som utgangspunkt var fra boka Heilt spesiell og Jubel.

IMG_0389Det var veldig enkelt, egentlig, å gjøre en dametopp om til en barnetopp. Såpass enkelt at jeg ikke ser bort ifra at jeg kommer til å gjøre det samme igjen senere.

Og dessuten: å servere en rosa og gliterete genser til en rosa-og-glitter-elskende datter, vel, det falt i smak, for å si det mildt 😉

Skjørtet hun har på seg har jeg omtalt i dette innlegget, men faktisk aldri blogget om. Skjørtet er også sydd etter mønster fra Heilt Spesiell og Jubel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.