Håndarbeid og søm,  Hekling,  Teppe/Pledd

Restegarnsprosjekt del 2

IMG_9102For ikke så veldig lenge siden blogget jeg om dette teppet som jeg heklet av restegarn. Teppet ble til på en hyttetur på Sauda, og ble gitt bort til min skjønne niese som skal flytte hjemmefra til høsten. Jeg tenkte at det kunne være trygt og godt med noe hjemmelaget når hun flytter på hybel for første gang. 🙂

Nå er jeg ferdig med teppe nummer 2. Jeg satt på verandaen med sola i ansiktet når jeg monterte det, og satt i godstolen mens jeg så på Longmire på TV og festet de tohundretusen trådene. Og ferdig ble det 🙂

Også her har jeg brukt garn som ikke er restegarn for å få ferdig teppet. Denne gangen har jeg valgt et teppegarn som ble kjøpt for flere år siden av min mor, tror jeg. Det er det grønne/gule/rosa/lilla-fargede garnet. Dette er egentlig best egnet til å bli strikket, men jeg fant ut at jeg måtte prøve heklenålen på det allikevel. Det funket! 🙂 Jeg bestemte meg for å lage et større teppe denne gangen, for å få unna mest mulig restegarn. I tillegg slapp jeg å gjøre noe med det (presse for å få det stort, slik jeg gjorde sist).

IMG_9103Restegarnspotten ble betraktelig mindre etter disse to teppene. Helt til jeg ryddet litt i garnet mitt, og fant ut at jeg skulle degradere en del nøster til restegarn.. Det vil si at restegarnsprosjektene på langt nær er ferdige. Som håndarbeidsfrik vil man vel aldri bli ferdig med dette uansett.. Men jeg må si at det har vært gøy å jobbe med restegarn, for kreativiteten kan løpe fritt. Det er en god kontrast til å slavisk følge oppskrifter med ferdige forslag på garntyper og garnfarger. Jeg anbefaler alle håndarbeidsentusiaster til å finne frem kreativiteten og angripe restegarnet sitt 🙂

Dette ble et mykt og deilig teppe. Mon tro hvem som skal få det.. 🙂

Oppskriften er hentet fra «Hekling i sommersol» av Olaug Kleppe

Everyone who enjoys to knit or crochet, most likely have a big pile of yarn that has no purpose. Once, it had a meaningful life: to finish a swather or a sock. But when the swather or the sock was finish, a little pice of the yarn was left, unused. The pile is getting bigger and bigger for each project that is finished. Nothing is thrown away, because yarn is expensive. And one day you find out that the pile is big enough, and you should do something about it.

A month ago, I saw my pile of left over yarn, and I came to that conclusion: I needed to do something about it! The inspiration hit me, I found a crochet needle number 3,5 and choose colors without thinking. Whether I found thick or thin yarn, I crocheted exactly the same. When I had a pile of crocheted squares in stead of a pile of yarn, I started to see what I’d got. And before I knew it, I had two blankets. This is the first one I made, and the blue one in the pictures above is my second. I actually enjoyed the work. I could use my creativity freely, and I love to play with the colors! The pile of yarn is still there, but it is much smaller now 🙂

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.