Raggsokker på strikkemaskin LK150 og fremgangsmåte på hvordan du kan utvikle egen oppskrift


Når høsten setter inn er det mange som leter frem raggsokkene sine. Jeg hadde mine fremme for første gang for et par uker siden, og jeg fant fort ut at de ikke var mye tess. Et stort hull på den ene tåa tyder på at de har blitt mye brukt, og at jeg trenger nye..

Derfor fant jeg frem min Silver Reed LK150 for å strikke en haug med sokker. Målet var å utvikle den perfekte raggsokkoppskrift.

Slik gikk jeg frem:

  1. Først så strikket jeg en strikkeprøve.
  2. Deretter regnet jeg ut hvor mange masker/rekker jeg måtte strikke  for å få de målene jeg ville ha.
  3. Med en egenutviklet oppskrift strikket jeg et sokkepar.
  4. Etter å ha montert sokken prøvde jeg den på. Ved å ha den ferdige sokken på foten er det lett å se hvor du må legge til/ta vekk noen masker/rekker for å få den neste sokken til å passe ennå bedre.

Gjenta punkt 2-4 helt til du har fått en perfekt sokk. Det kan være lurt å bruke ulike farger på sokkene, slik at du husker hvilken sokk som har hvilken oppskrift. Slik kan notatene se ut:

Sokk med hvit kant øverst

(Skriv oppskriften)

Kommentar: Litt for stram falsk vrangbord, ellers perfekt

Da jeg strikket de fire sokkeparene som er avbildet her, vet jeg at jeg endret både på strikkefasthet, den falske vrangbordkanten øverst, og både antall masker og rekker på lest og ankel.

Så var jo selvsagt planen å dele oppskriften på disse sokkene på bloggen. Men hvor enn jeg leter, klarer jeg ikke finne de! Utrolig kjipt, for her ligger det mange timer med arbeid.

Men uansett vil jeg være varm nok på beina i flere år med disse sokkene. Og om oppskriftene mot formodning skulle dukke opp, så deler jeg den selvfølgelig her på bloggen!

Sokkene er altså strikket etter egen oppskrift på strikkemaskinen Silver Reed LK150. Jeg har brukt raggsokkgarn som jeg har kjøpt på Sandnes Garn fabrikkutsalg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.