Pannebånd til katteglade jenter


IMG_2531Det er så deilig – vi har fått en liten smak av vår. Av med varme vinterdresser, og på med tynne parkdresser. Av med vintersko og frem med joggesko. Hodet trenger heller ikke varme ulluer lenger, men luftige pannebånd hentes frem i stede.

Min eldste datter ble invitert i et bursdagsselskap forrige uke. «Hva skal jeg strikke denne gangen» spurte jeg meg selv. Det tok ikke lang tid før jeg hadde et svar – et pannebånd måtte vel være perfekt, nå som det er varmere i været. Et godt, luftig, men fremdeles litt varmt, pannebånd, som passer perfekt på litt varmere vårdager. Ivrig satt jeg meg ned med DesignaKnit for å lage et design.

Da jeg satt der med macen og DesignaKnit, kom min eldste datter tuslende. Før jeg visste ordet av det, satt hun på fanget mitt og fortalte meg hva jeg skulle gjøre. Jeg hadde vel sannsynligvis aldri valgt katter som tema på pannebåndet, men det hadde vesla så innmari lyst på. Ordene «kattepus» og «rosa» ble gjentatt, om igjen og om igjen. Og når det var hun selv som tross alt skulle bruke pannebåndet til slutt, hvorfor kunne ikke hun få velge hvordan det skulle se ut?

Pannebåndet ble strikket, og vesla ble fornøyd. Neste utfordring var bursdagsgaven som skulle gis vekk. Mer om dette kommer senere 🙂 Oppskrift på pannebåndet kommer jeg også tilbake til etter hvert.

Pannebåndet er strikket i Mini Duett fra Sandnes Garn. Garnet inneholder bare 45% ull (merinoull), resten er bomull. Perfekt til bruk når det ikke er så kaldt ute lengre – men fremdeles godt og varmt for både hode og ører. Mønsteret er hentet fra DesignaKnits database, deretter klippet ut på et hullkort. Pannebåndet er strikket på en Silver Reed SK280 strikkemaskin.

Teknikker brukt på dette pannebåndet:

Strikke med to farger
Maske sammen
– Matress stitch (glattstrikk) (mønsterstrikk)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.