Votter på strikkemaskin!


Silver Reed SK830. En finfin elektronisk strikkemaskin med all verdens muligheter. Jeg siklet så innmari på den en gang. I 2014 tror jeg det var. Dyr i innkjøp og avansert i bruk. Resultatet skulle bli helt amazing. Jeg kjøpte strikkemaskina, men resultatene har fått vente på seg. Av en eller annen grunn har jeg aldri tatt strikkemaskinen ordentlig i bruk.

Jo da, jeg har brukt den. Men alt for lite. Jeg har liksom aldri blitt ordentlig kjent med den. En finfin strikkemasin bruker veldig tynt garn – og her trengte jeg en del erfaring. Men erfaring får man ikke hvis man ikke bruker strikkemaskinen.

Jeg fikk Votteboka av min mor til jul for noen år siden. Men jeg er ikke noe vottestrikkemenneske. Jeg synes det er et plundrete og kjedelige strikkeprosjekt. MEN på strikkemaskin må det vel gå?

Plutselig åpnet det seg en mulighet for meg å sette frem strikkemaskina på permanent basis, og da begynte ballene å rulle. Før jeg visste ordet av det var både DesignaKnit, votteboka og det tynne garnet mitt fremme.

DesignaKnit er definitivt en dame med alle sine humørsvingninger og egne meninger. Til tross for at jeg har bestemt bunnfarge/mønsterfarge, finner denne dama ut at hun skal bytte dette om. Til tross for at jeg har tegnet en mønsterfil som jeg etterpå vil strikke, så finner hun ut at hun skal speilvende hele filen og lage krøll i systemet mitt. Dette er årsaken til at de grå vottene ikke ble helt som planlagt..  Det har kommet noen stygge gloser fra meg mens jeg har prøvd å bli bedre kjent med Fru DesignaKnit. Jeg håper på en heidundrende oppdatering snart, så jeg slipper å krangle så unødvendig mye!

Men når det er sagt – vottene ble ferdige, de. De er strikket i et relativt tynt garn etter oppskrift til voksne hender. Og da passet de helt perfekt til Olivia!

Hjertevottene heter «Jordis julehjerte» og oppskriften er hentet fra Votteboka. Gratisoppskrift til Jordis Julehjerte fant jeg forresten her. De grå vottene har navnet «Knut» og er hentet fra samme bok. Garnet jeg har brukt er litt forskjellig restegarn. Jeg har strikket disse på strikkemaskinen Silver Reed SK830 ved hjelp av DesignaKnit8.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.