Sweetie blouse og sweetie skjørt


Fristelsen ble for stor. Nå har også jeg kjøpt meg denne boka.

Første og andre plagg herfra er Sweetie blouse og Sweetie skjørt til eldstejenta.

Det er gøy å se bokforfatteren utvikle seg. Og for oss som på mange måter har lært å sy i jersey-stoffer ved hjelp av disse bøkene, så utvikler jo vi oss med henne. Når hun lærer noe nytt og får nye idéer, putter hun det inn i bøkene sine. Og dermed lærer jo vi som leser bøkene det også.

Ved disse plaggene har jeg lært meg å sy rullefald med flerfaget tråd på overlocmaskina mi. Det var jo KJEMPEENKELT!

Jeg har også lært meg et triks som har gjort en del prosesser lettere. Jeg har kjøpt meg limpenn! Hvor ofte har man ikke holdt stoffet i hendene og tenkt at «her skal jeg sy». Men når stoffet er under symaskinfoten, har alt stoffet forskjøvet seg.. Frustrerende! Med en limpenn fikses det problemet veldig enkelt! Litt lim på plagget, og vips – så sitter det fast og du syr akkurat der du har planlagt!

Tipset om limpenn fikk jeg selvfølgelig fra boka 😉

Det er gøy å sy med flerfarget tråd også. Det kan anbefales 🙂

Plaggene er altså sydd etter mønster fra Heilt spesiell – Sy barnas favorittplagg. Jeg har brukt Janome 644D overlock, samt min gamle traver Janome MC5200 til å sy plaggene. Stoffene har jeg kjøpt på Stoff og stil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.