Liftgardiner 4


IMG_0194Dette kommer aldri til å bli en interiørblogg! Og jeg kommer (desverre) alltid til å være under middels interessert i interiør. Men noen ganger kan jeg slå et slag for noe dekorativt i huset jeg også, og det har jeg gjort nå, i form av nye liftgardiner.

Vi har et langt (235 cm) og smalt (60 cm) vindu som har en tendens til å slippe kveldssolen inn på TV-skjermen, og det har irriterer min mann i lang tid. Det har forsåvidt irritert meg også, men det som har irritert meg ennå mer, er den provisoriske løsningen vi har hatt i vinduskarmen: tre spisebrikker, teipet fast til vinduet med elektrikerteip… Det har stengt solen ute, men det så absolutt ikke pent ut..

Etterhver bestemte jeg meg for å gjøre noe med dette. Jeg begynte å google på plisségardiner, men vi snakket fort om fire lapper for å få slike til vårt vindu, og det var litt i overkant mye spør du meg.. Så jeg begynte å søke etter andre alternativer.

IMG_0195Smått om senn begynte tanken på å sy liftgardiner selv å komme til meg. Jeg googlet, leste på blogger, forum og det som tenkes kan, og endte til slutt opp på Stoff og Stil med handlelisten klar 🙂

Den viktigste egenskapen for gardinen var at den ikke skulle slippe inn sollys, jeg hadde derfor bestemt meg for å kjøpe blendingsgardin. Jeg endte opp med denne typen, og gubben var riktig så fornøyd med stoffvalget. Jeg hadde nemlig mest lyst på en lys gardin, men jeg ombestemte meg da jeg så utvalget de hadde på S&S 🙂

Den lengste modellen av liftgardinsystem de har på S&S sin nettside er 160 cm. På den fysiske butikken så jeg de hadde liftgardinsystem på 200 cm også. Men dette hjalp meg ikke mye når jeg hadde et vindu på 235 cm. Jeg kjøpte derfor to stk, en på 160 cm og en på 80 cm, med plan om å skjøte de sammen og kutte litt i endene for å få riktig størrelse.

Å sy liftgardin etter Stoff og Stil sine liftgardinsystem var ikke vanskelig i det hele tatt. Og med en gubbe med masse verktøy i kjelleren var det heller ikke noe problem å kutte delene til den størrelsen jeg trengte. Og blendingsgardinen fra Stoff og Stil fungerer helt UTMERKET!

Tipp topp tommelen opp for velfungerende, rimelige løsninger 🙂


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

4 tanker om “Liftgardiner

  • Victoria

    Hei, jeg lurte på hvordan du klarte å kjøte to liftgardin stenger sammen. Har også et vindu på ca 230 og vil gjerne lage liftgardiner.

    • Ingunn Innleggsforfatter

      Hei! Jeg kjøpte to lengder som til sammen ble i overkant av den lengden jeg trengte. Jeg passet på at den ene var litt lengre enn den andre. Trenger du 230 cm kjøper du f.eks 1 meter + 1,30 meter. Jeg målte, og spurte min mann om han kunne skjære slik at jeg fikk den lengden jeg måtte ha. Deretter sydde jeg helt likt som beskrevet på bloggen min, og når jeg skulle sette i stengene, passet jeg på at jeg satt inn stengene med annen hver lengde, slik at det ikke skulle bli en «knekk» i gardinen, om du skjønner. Første stang på venstre side 1 meter, 1,30 på høyre. Neste stang med 1,30 på venstre side og 1 meter på høyre. Annen hvert på denne måten. Det fungerte veldig bra!