Kasjmirpledd i kunststrikk


For noen år siden prøvde jeg meg på import og videresalg av kasjmirgarn. Det var gøy en stund, men etter hvert fant jeg ut at det ikke var pakketjeneste jeg ønsket å drive fritiden min med. Jeg ville være kreativ. Strikke, sy, og skape ting av garnnøster og stoffhauger. Derfor la jeg butikkplanene mine på hylla, og fokuserte på det jeg likte best. Dette gjorde jeg før lagerbeholdningen var tom, det gjensto faktisk en god del garn. Garnet har fått ligge i ro ganske lenge, men i blant tar jeg det fram og strikker noe lukrativt og fantastisk. Mesteparten av dette garnet er nemlig KASJMIR!

På grunn av at kasjmirgarnet er veldig tynt, kombinerer jeg ofte to garntyper når jeg strikker med det. Denne gangen har jeg brukt Tynn Line (det lyse rosa) og en ullrest kjøpt på Island (det mørkere rosa). Med andre ord er dette et restegarnsprosjekt – der målet var å bruke opp det islandske garnet. Jeg kjøpte det da jeg var gravid med den eldste, og det er faktisk over 9 år siden nå!

Jeg kom ikke helt i mål med mengden garn denne gangen. Jeg manglet bittelitt av det islandske garnet. Typisk! For å få tak i nytt, likt garn når jeg kjøpte det i et annet land for over 9 år siden, er så og si umulig. Jeg måtte derfor kjøpe et annet garn som var så likt som mulig, men som man kan se av bildet nedenfor klarte jeg det ikke så veldig godt. Men det bryr meg ikke så mye om. Det er fremdeles kasjmir 🙂

Andre pledd er store og tunge. Dette er akkurat stort nok og ikke tungt i det hele tatt. Men varmt er det likevel.

Kasjmir, altså. Ingen over. Ingen ved siden. Helt fantastisk garn <3

Ellers er teppet strikket i kunststrikk. 3 x 5 ruter som er sydd sammen med maskesting til slutt. Jeg ser jo at dette kunne blitt ennå finere om jeg hadde brukt samme farge og ikke rutete, men det får bli en eventuell neste gang. Jeg er storfornøyd! Det samme er barna når de får kose seg under pleddet med iPaden i hånden 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.