Jeg har lært noe nytt: Gimping 2


IMG_9662Som jeg har nevnt en del ganger nå, får jeg mye inspirasjon fra andre håndarbeidsbloggere. En gang jeg surfet etter inspirasjon (husker jeg ikke helt feil lå jeg på horisontalen i sofaen og nøyt stillheten av sovende unger), kom jeg over et bilde av et gimpet babyteppe. Det var et nydelig teppe, og jeg ble fryktelig nysgjerrig: hva er egentlig gimping? Jeg googlet og surfet, og før ungene hadde våknet, hadde jeg bestilt meg både gimpegaffel og en bok som kunne hjelpe meg på vei.

Da gimpegaffelen kom i posten var jeg ikke sen med å sette i gang på babyteppet. Men håndarbeidsfrik som jeg er, har jeg mine prøvelser: jeg blir til tider litt utålmodig når ting ikke blir ferdig «med en gang». Dette tilfellet var intet unntak, før jeg ble ferdig med babyteppet måtte jeg prøve noe annet. Jeg tok et nøste med Ask fra Viking Garn, og startet med gimpingen. På en kveld hadde jeg jammen produsert en hals, og denne skal jeg ikke gi vekk – den skal jeg ha selv! 🙂 Jeg gleder meg nesten litt til de litt kalde høstdagene nå, for den halsen ble deilig!

IMG_9645Jeg kommer til å lage noen youtubevideoer av gimpingen etterhvert. Må bare bli litt flinkere først 🙂


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Jeg har lært noe nytt: Gimping

 • Hilda Løvbakken

  Hei 🙂
  Jeg gimper til en jakke. Og det er ikke vanskelig.Det som er vanskelig å få til er armene så den blir pen.Den skal jo øke i vidde. Men frem til nå har blitt så som så med pent utsende på armen. Har du noen forslag til hvordan en skal gjøre det? Mens jeg venter på svar så fortsetter jeg med prøving og feiling. For på nette er det bare tepper,hals,skjerf og sjal som gjelder.

  • Ingunn Innleggsforfatter

   Hei. Så flink du er 🙂 En gimpet jakke blir sikkert helt nydelig! Jeg har ikke gimpet store plagg selv, men i følge boka til Gerd Fjellanger (Hekle, hakke og gimpe), så kan du gjøre som følger: «Skal et arbeid ha forskjellige mål øverst og nederst, hekles bånd i ulike lengder. Ved sammenhekling hekles eksempelvis én løkke fra det korte båndet sammen med to eller tre løkker fra det lange».

   Jeg håper dette var til hjelp, og at du lykkes med jakka di uten for mye prøving og feiling! Lykke til!