Hvordan skjøte tråden / Hvordan klargjøre garn for strikking – På strikkemaskin 2


Det er en del praktiske ting som må læres når man skal strikke på strikkemaskin. Med mindre du har vært på et kurs, må du finne ut av alt dette på egen hånd. Jeg har ikke vært på kurs, og alt jeg har lært er selvlært. Det jeg skulle ønske var at jeg kjente noen som kunne gi meg noen tips underveis, for eksempel hvordan man skal skjøte tråden mens man strikker. Å finne en god løsning på dette har jeg fundert på lenge. Det var ikke før jeg kjøpte meg den nye strikkemaskinen, LK150, at jeg forstod hvordan det skulle gjøres. Nå har jeg laget en kort youtubesnutt som viser hvordan jeg gjør det, ta gjerne en titt! Metoden kan brukes på alle strikkemaskiner.

Det er en annen ting som også må læres. Det handler om vedlikehold, ikke bare på strikkemaskinen, men også garnet. Garnet må forberedes for at strikkemaskinen skal fungere best mulig. Jeg fortalte om at sleden på strikkemaskinen min gikk så utrolig tregt, og jeg var sikker på at jeg måtte sende den på reperasjon. Men det viste seg at jeg ikke hadde vært nøye nok med vedlikeholdet, hverken på strikkemaskinen eller garnet.. Vedlikehold av strikkemaskin kommer jeg tilbake til senere, nå nøyer jeg meg med å vise hvordan man forbereder garnet slik at strikkemaskinene går så smertefritt som mulig. Jeg fikk et tips om å vokse garnet med et stearinlys – dette gjør jeg for at garnet skal skli lettest mulig igjennom strikkemaskinen. Nå vokser jeg ALT garnet jeg bruker, for jeg merket STOR forskjell på vokset og ikke-vokset garn. Ta en titt på videosnutten under hvordan jeg gjør dette.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Hvordan skjøte tråden / Hvordan klargjøre garn for strikking – På strikkemaskin

  • Beate

    Endelig fant jeg bloggen din 🙂 Har kjøpt en Nordsy strikkemaskin fra ca 70 tallet. Og kan null, heldigvis finnes youtube og dine filmer der som har hjulpet meg mye…prøver og prøver så jeg får det vel til en eller annen gang. Fin blogg forresten – jeg legger deg til min blogg slik at jeg kan følge med på hva som skjer her framover.. 🙂

    • Ingunn Innleggsforfatter

      Hei, så koselig å høre! Jeg blogger på dette viset for at jeg selv skal huske ting jeg har lært meg, men også for å hjelpe folk i din situasjon (samme situasjon som jeg også har vært i). Jeg er kjempeglad for å kunne være til hjelp! Når det er sagt: utrolig flott blogg du har! Og når jeg ser hvor mye fint du har laget, er jeg helt sikker på at strikkemaskinen din kommer til å gå varmt om ikke lenge. Bare si ifra hvis jeg kan hjelpe på noe vis 🙂