Garntyper og strikkefasthet


IMG_8740På torsdager har de langåpent på Sandnes Garn Fabrikkutsalg på Ganddal. Når de har åpent helt til kl 19, har jeg mulighet til å la ungeskokken være igjen hjemme, og dra på garnshopping i ensomheten. Jeg hater å handle klær, men jeg drar mer enn gjerne på garnshopping 🙂

Jeg trengte inspirasjon og motivasjon til nye prosjekter på strikkemaskinen. Og det fikk jeg! Så nå har jeg planer om å strikke barnejakke og/eller barnekåpe i alpakka ull, kanskje det blir noen babyvotter etterhvert, også har jeg et kjoleprosjekt i hodet, der jeg har tenkt å kombinere strikkemaskin og symaskin/overlock. Jeg skulle ønske døgnet hadde mange flere timer slik at jeg får gjort alt jeg har lyst til. I skrivende stund er jeg halvveis ferdig med barnejakka i alpakka ull. Jeg kom akkurat like langt i går kveld, da jeg plutselig fant ut at jeg hadde gjort feil, og måtte rekke opp igjen alt sammen. Gjorde egentlig ikke så mye, for da fikk jeg redigert oppskriften litt, slik at den utgaven jeg strikker på nå blir ennå bedre 🙂

Uansett, tilbake til det overskriften skryter om. Jeg har i løpet av dagen bladd i oppskrifter og funnet frem ting jeg har strikket på strikkemaskinen tidligere for å finne ut hvordan jeg ville gå frem på fremtidige prosjekter. Da fant jeg ut at det var på tide å regne ut og skrive ned strikkefastheten på de forskjellige garntypene jeg har brukt. Jeg har tenkt på dette lenge, men aldri fått gjort det. NÅ er det altså gjort. Oversikten bærer preg av at dette bare er en sped begynnelse, jeg fører inn mer både om garntyper og om strikkefastheten etterhvert.

I am a regular customer in a Factory Outlet that sells Sandnes Garn (yarn). I hate to shop in general, but I love to go yarnshopping! I can dwell behind the shelves for hours (well, maybe not HOURS…), and search for inspiration in lovely colors and yarn quality. I have written down my experience with some of the yarn I have used, and also mentioned gauge for the knitting machine. This is just a beginning, and I will write more when I know more. The page is, again, in Norwegian. But since it is a Norwegian yarn, I guess you English readers won’t be using this yarn anyway.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.