Fangmønster/tuck på LK150


IMG_1326 copyJeg har alltid en haug med planer i hodet som jeg ønsker å gjennomføre. «Hadde jeg bare hatt mer tid» er en frase som ikke alt for sjeldent streifer tankene mine. En av disse tingene jeg har hatt lyst til å gjøre, er å utforske LK150 litt i dybden. Altså å lære mer enn bare glattstrikk/mønsterstrikk. Strukturstrikk er facinerende, for variantene er så mange, og resultatet blir så pent. En hullkortmaskin/elektrisk maskin gjør jo dette veldig enkelt, men en manuell maskin, slik som en LK150, er annerledes. Alt man vil gjøre på disse maskinene, må man gjøre manuelt.

Men det er på mange måter det jeg liker med LK150. Man setter ikke inn et hullkort/plugger i en kabel og lar maskinen gjøre jobben. Man må gjøre det selv – og hvilken måte er vel bedre å lære nye ting, enn å gjøre det selv, helt manuelt?

Det er strikkemaskintreff snart, og jeg har satt strukturstrikk på agendaen. Jeg hadde lyst til å ta med alt, fangmønster, vevmønster, hullmønster, løpemønster, norsk strikk, manuell fletteteknikk og manuell hullteknikk.. Ja, det som tenkes kan, egentlig. Men jeg måtte ta meg sammen, og velge ut noen. Det er bedre å fordype seg i noen teknikker og lære de ordentlig, ennå streife en haug med teknikker, for deretter å glemme alt dagen etter. Derfor valgte jeg fangmønster, løpemønster, vevmønster og norsk strikk.

Det kommer i hvert fall en person med en LK150 på strikkemaskintreffet, og skal man ha nevnte agenda, må jeg vite hvordan man strikker fangmønster, løpemønster, vevmønster og norsk strikk på en LK150 også. Derfor fikk jeg endelig satt meg ned for å utforske nettopp dette!

Og det var slett ikke vanskelig. I hvert fall ikke fangmønsteret 🙂 Jeg har nå laget en video som viser hva jeg gjorde for å få dette til. Ta gjerne en titt 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.