Heilt spesiell og Jubel


For en stund siden sto jeg litt fast med symaskinen. Jeg trengte ny inspirasjon, og var derfor på let etter nye bøker som kunne gi meg dette – i nye mønstre, stoff og farger. Men jeg er fæl til å shoppe på internett, og å lete etter håndarbeidsbøker uten å kunne bla i de før du kjøper, kan være en utfordring. Ofte (eller egentlig som regel) når jeg står i en bokhandel for å kjøpe håndarbeidsbøker, legger jeg dem fra meg igjen når jeg har bladd litt i dem. Ja, jeg er nok litt kresen på hva jeg vil ha, men hvem er ikke det.. Vel vitende om at jeg er litt kresen, så ville jeg være sikker på at jeg kjøpte en bok som jeg visste jeg ville ha.

heilt spesiellJeg kjøpte til slutt Heilt spesiell og Jubel: Sy glade klær til glade barn. Hvordan fant jeg ut at jeg ville ha akkurat denne boken?

Det er det flere årsaker til. For det første kommer boken fra to kjente bloggere. Det holder å ta en titt på de to bloggene (http://heiltspesiell.blogspot.no og http://jubelbarn.blogspot.no), så ser jeg at klærne de lager er flotte! Ikke minst så skal det ikke mange søkene på google til, før man kommer over en håndfull andre bloggere, som har blogget om klær de har laget etter mønster fra denne boken. Og disse klærne er like flotte! Til syvende og sist var det størrelsene på mønsteret det kom an på. Boken Sy til barna, som jeg har sydd etter så langt, har max størrelse 104 på mønsterene sine. Da jeg leste at Heilt spesiell og jubel-boka hadde max størrelse på 128, var jeg rask med å bestille den til meg selv.

Boken kom for en ukes tid siden. Det første jeg tenkte da jeg fikk boka i hende, var: «Åååå! Nå kommer jeg til å lære mye!». For vanskelighetsgraden er nok et par hakk vanskeligere en «Sy til barna», og jeg tar gledelig imot nye utfordringer. Når det er sagt så har ikke jeg spesielt stor kunnskap om ulike teknikker ennå, så med de flotte illustrasjonene med fremgangsmåte i begynnelsen av boken, vil jeg fremdeles si at den egner seg til nybegynnere allikevel. Jeg er vel på mange vis som nybegynner å regne selv..

Bildene i boka, mønster og fargevalg, og de forskjellige modellene var fargesprakende, og de nærmest skriker «SY MEG NÅ!». Boka kan jeg absolutt anbefale!!!

Jeg startet på tre forskjellige modeller fra boken. En kjole, to shortser og to singleter. Jeg synes det er greit å sy to plagg om gangen når jeg først har mønsteret fremme.. Jeg er kanskje litt preget av å være tvillingmor, jeg vet ikke jeg. For disse klærne er til eldstejenta, og ikke tvillingene 🙂

Uansett. I går kveld ble jeg ferdig med de to singletene. Noen utfordringer møtte jeg underveis, og denne forbaska tvillingnåla krangler jeg fremdeles med.. Det er kanskje jeg som forventer at stretchen skal bli like god med tvillingnål som med overlock, og at det ikke er tilfelle.. Hva vet vel jeg, uansett irriterer det meg..

Den rød singleten er i jersey fra Stoff og Stil. Den stripete er gjenbruks-singlet fra det store stofflageret «pappas skap». 🙂

IMG_9346 IMG_9358

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.