Håndarbeid og søm,  Håndstrikk,  Jul,  Votter/Vanter

Pakkekalender til de små

IMG_1201aPakkekalender. Alle mødres mareritt. Alle som sier noe annet lyver. Det er kanskje overkommelig om du har ett barn. Ja, til nød to. Men når du har tre barn eller flere, blir det litt av et arbeid med alle de småpakkene. For jeg som har tre barn innebærer det 72 gaver. Hver gave innpakket i gavepapir, og plassert vakkert en eller annen plass i huset. Ikke kom her å si at det ikke er masse arbeid. Gavene skal gjerne være litt meningsfulle, de skal handles, pakkes inn og det må skrives et riktig tall på hver pakke.

Jeg husker godt da jeg og mine søskne var små. Når desember kom hang min mor opp en sjokoladekalender til hver av oss på veggen på kjøkkenet. Hver morgen åpnet vi en luke, og hver morgen inneholdt luken det samme: en bit med sjokolade. En dag var det i en form som liknet et pepperkakehus, en annen dag en nisse. Men innholdet var alltid det samme. Jeg husker ennå sjokoladesmaken jeg hadde i munnen, hvor godt jeg synes det var, og hvor spesielt det var å få lov til å spise sjokolade før frokost.

I dag koster disse julekalenderene 10  kroner i butikken, og ingen synes det er noe stas lengre.

Jeg er så heldig at jeg har en helt fantastisk svigermor som de siste årene har tatt ansvar for pakkekalender til våre barn. I år kom det en gigantisk pappeske i posten, med (nesten) alle 72 gavene, ferdig innpakket. Det er et imponerende arbeid hun har lagt i disse gavene, og det er ingen tvil om at ungene liker det. Det har aldri vært så lett å kle barna som det har vært i desember. Det er bare å nevne ordet «pakke», så legger de seg frivillig i den posisjonen jeg vil, og tar på seg de klærne jeg sier. Helt fantastisk! Og det er utrolig gøy å se hvor stor pris de setter på det de får, bare fordi de er pakket inn i gavepapir. En dag fikk jentene sokker i kalenderen. At det skulle være SÅ stas med et par nye sokker bare fordi de var innpakket, hadde jeg aldri trodd 🙂

Som jeg nevnte, sendte svigermor med NESTEN alle 72 gavene. Det var noen få gaver som manglet for å fylle hele kalenderen. Jeg bestemte meg for å fylle disse gavene med nyttige ting, ting som de kom til å  få uansett. En dag pakket de opp nye bukser som jeg hadde kjøpt til dem. En annen dag pakket de opp en bok som jeg uansett ville kjøpe til dem. Et snev av fornuft er smart å bruke når det gjelder pakkekalendere 🙂

IMG_1182aTvillingene har fått «dilla» på å bruke votter den siste tiden. Vi har en del votter, men jeg ser at de som sitter aller best er de som jeg har strikket selv. Jeg har lenge tenkt å strikke votter til dem, og til slutt kastet jeg meg i det. De ble egentlig ferdige i en fei. Vottene er strikket i dobbelt tråd i et billig «teppegarn» etter denne oppskriften. Oppskriften er ment for garnet Alfa fra Sandnes Garn, men det fungerte supert med dobbel tråd med dette garnet. Jeg tror også at dobbel tråd med SISU hadde fungert helt strålende.

Til slutt nålefiltet jeg litt for å gi vottene et personlig preg. Nålefilting har virkelig potensiale til å løfte det strikkede plagget mange hakk (se for eksempel dette innlegget fra bloggen «Min håndarabeidshule» – det er utsøkt arbeid), men det er en tålmodighetsprøve. Det blir IKKE ferdig i en fei, det kan jeg love! Jeg skulle gjerne vært flinkere til å nålefilte.. Kanskje, en dag…

Disse vottene er pakket inn i papir, og skal pakkes opp i morgen formiddag av mine små. Jeg tipper de vil bli brukt ute i kulden allerede samme dag 🙂

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.