En riktig god jul til alle!


IMG_1091 copyDa er den store dagen her. Julaften. Alle pakkene i pakkekalenderen er åpnet, juletreet er pyntet og finklærene henger på kleshengere over hele huset. Med andre ord – nå er vi klare for å feire julaften!

Julen ble litt annerledes enn planlagt for oss i år. Årsakene til dette er mange, men kortversjonen er slik: 4 av 5 i husstanden er syke – meg selv inkludert. Derfor bestemte vi oss for å avlyste den sedvanlige reisen vi tar hver jul. Den er nemlig veldig lang. Den strekker seg helt fra Sandnes i vest, innom Kristiansand i sør, med endestasjon i Gudbrandsdalen i nord. Med så mye sykdom som vi har, fant vi ut at det rett og slett ikke var forsvarlig å dra så langt dette året.

Derfor har til og med JEG vasket gulvet og bært ved. Eller.. Nei, det har jeg ikke. Men jeg har krydret ribba, pyntet juletreet og plassert pakker under det. Vi har til og med handlet inn nissekostyme til gubben, og ungene gleder seg VELDIG til nissen skal komme i kveld.

IMG_1125 copy

Å lage en egen jul hjemme liker jeg mye bedre enn jeg ville ha trodd. Vi har alltid dratt til besteforeldre den tiden av året, og vi har liksom ikke følt at det blir ordentlig jul uten å dra 12 timer i bil. Men jo, det gjør det! Heldigvis!

Men hva skal de små ha på seg på julaften? Jeg har sydd kjole til alle tre! Olivia fikk elsakjole til bursdagen sin, og hun gleder seg til å ta den på seg senere i dag. Tvillingene har fått en ny kjole i en klassisk rød julefarge. Mønsteret jeg har brukt kommer fra «Sy til barna» av Mari Melilot. Det vil si – jeg har endret oppskriften noe. Overdelen er helt lik som oppskriften, men skjørtet har jeg sydd i 4 deler, også har jeg klippet delene litt større enn originaloppskriften, slik at skjørtet får litt mer folder. Også har jeg pyntet med noen søte Hello Kitty-tøymerker, og skrevet inn navnet til jentene på overdelen. Det er tross alt tvillinger, og jeg liker å kle de likt. Men mange synes at det er vanskelig å se forskjell på dem, og flere har blitt overrasket når jeg har fortalt at det ikke er eneggede tvillinger. Derfor er det greit å kunne skille dem fra hverandre – med navnet brodert på brystet 🙂

Da vil jeg gjerne ønske alle mine lesere en riktig god jul!

 

Julekortene nedenfor er kjøpt via vistaprint.no (reklame)

julekort side 1 julekort side 2

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.