Oppskrift på asymmetrisk poncho


Poncho1I april arrangerte jeg strikkemaskintreff, og det var poncho som sto på agendaen. Jeg hadde med meg to ponchodesign, men alle som deltok på treffet valgte å strikke den asymmetriske ponchoen. I dag deler jeg oppskrift på denne, og håper at «alle» hiver seg rundt for å strikke sin egen nydelige poncho. Den kan strikkes på hvilken som helst maskin, også på pinner. Det hele handler om å strikke en strikkeprøve og regne ut hvor mange masker man må legge opp. Strikker du på pinner bruker du bare målebånd og slutter når du har den lengden du vil ha. På maskin må man regne ut hvor mange rekker man må ha for å få den lengden man ønsker. Begge deler er like enkle å få til, og ponchoen er ferdig i den størrelsen du ønsker, hvis du bare har regnet ut riktig.

Den assymetriske ponchoen fikk jeg mye positiv tilbakemeldinger på, både på facebook og på blogg. Det setter jeg selvfølgelig stor pris på 🙂 Inspirasjon til designet fant jeg fra et bilde på en sydd fleeceponcho på pinterest. Jeg adopterte ideen, redigerte den til ønskede mål, omgjorde den til en strikkemaskinoppskrift og strikket min egen variant av ponchoen.

Jeg er veldig fornøyd med resultatet. Spesielt på grunn av at jeg strikket med et såpass tynt garn som jeg gjorde. Garnet er i tykkelsen 16/2, og det er en yak/kasjmir/babyullblanding i florlett kvalitet.

Oppskrift på denne ponchoen finner du her. Lykke til med strikkingen!

Oppskrift på den andre ponchoen jeg hadde med meg til strikkemaskintreffet kommer etter hvert. Følg med på bloggen, så blir du informert om når jeg legger den ut.

Teknikker brukt på denne ponchoen:

 

 

 

Følg meg gjerne på Instagram (brukernavn tidtiloversdotcom) eller snapchat (brukernavn tidtilovers.com). På instagram deler jeg de tingene jeg er ekstra stolt av, på snapchat får du se den håndarbeidsgale Ingunn «bak kulissene» 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.