Manuell hullteknikk på strikkemaskin


Hullkant og rynkekantÅ strikke glattstrikk på strikkemaskin er relativt enkelt å få til. Det er jo tross alt det første man lærer. Men det man kanskje også burde tenke over, er at det skal veldig lite til for å gi plagget et ekstra særpreg. Det være seg en flette her, en dekorativ kant der, eller som i dette tilfellet – et dekorativt hullmønster. Det skal ikke mye til før noe som ellers ville vært «kjedelig glattstrikk» plutselig blir noe man kan si «wow» av!

25770255124_2137523673_oMen for å få til dette må man jo kunne litt. Spesielt dette med kanter er greit å mestre, helst i så mange flotte varianter som mulig. Men også annen struktur er artig å «leke seg med». Enten de litt enklere variantene som for eksempel tuck, slip og hullslede, eller de manuelle variantene som jeg har litt dilla på for tiden. Jeg skal videre gå inn på en av disse: manuell hullteknikk.

Man kan lage en diamant, sirkel eller hjerte med manuell hullteknikk ved hjelp av relativt enkle teknikker. Det eneste man må lære seg, er hvordan strikketøyet oppfører seg, hvor hullene plasserer seg og hvordan det ser ut når man strikker 2 masker sammen (skal man flytte masken til høyre eller til venstre for der hullet skal være?). Hvordan man løser dette er opp til hver enkelt, og prøvelapper anbefales. Men jeg har laget en liten video som viser hvordan man kan lage to små firkanter. En bitteliten en som kan egne seg veldig godt som «lus», og en litt større. For å få firkanten ennå større enn det jeg har vist i videoen, så må man bare øke og øke på samme måte til man har den størrelsen man ønsker.

Teknikken kan brukes på alle strikkemaskiner, men her er den demonstrert på en Silver Reed LK150.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.